22.3 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Τα απρόοπτα της τηλεθέασης: Πρωτιά για τη Τζέλα, πτώση για Ταμπού και Γιατρό

Ειδήσεις Ελλάδα

Γιατί τα νέα ή παλαιότερα σίριαλ δεν έχουν ενθουσιάσει όσο περιμέναμε το κοινό; Και ποιες σειρές παραμένουν σταθερές στην τηλεθέαση;

Αμήχανο είναι ακόμη το τηλεοπτικό κοινό στην υπερβολική παραγωγή προγράμματος της φετινής σεζόν και έτσι δεν έχουν δημιουργηθεί στις περισσότερες περιπτώσεις, σταθερές συνήθειες. Για αυτό τις τελευταίες μέρες έχουμε αρκετές αυξομειώσεις στα νούμερα της τηλεθέασης. Το κοινό ωστόσο, έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στο prime time στην Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα.

https://www.instagram.com/reel/DAl-dJSvH2m/Γιατί το κοινό δεν έχει ακόμη αγαπήσει τις σειρές;

Με εξαίρεση τον Τιμωρό στον Alpha και το Grand Hotel στον ΑΝΤ1 ως νέες σειρές που έχουν σταθερές και ανοδικές επιδόσεις στην τηλεθέαση, η υπόλοιπη μυθοπλασία κάνει ακόμη προσπάθεια να αποκτήσει την αγάπη του κοινού. Αναμένουμε ακόμη 4 σειρές να κάνουν την πρεμιέρα τους (Η Μάγισσα Φλεγόμενη Καρδιά, VIΠ Καλά Γεράματα, Έρημη Χώρα, Έχω παιδιά) και τότε το σκηνικό θα αλλάξει ξανά.

Υπάρχει όμως μία κοινή διαπίστωση που αφορά στις σειρές που υπήρχαν και την περσινή σεζόν και αφορά στο περιεχόμενο και λιγότερο στην τηλεθέαση. Ο Γιατρός και η Γη της ελιάς για παράδειγμα, έχουν αλλάξει τη σεναριακή δομή τους και έχουν απογοητεύσει μία μερίδα του κοινού. Ωστόσο στην πρώτη περίπτωση, η σειρά του Αντρέα Γεωργίου που συνεχίζεται για 4η σεζόν, έχει κάποιες απώλειες στο δυναμικό κοινό, αλλά όχι στο γενικό σύνολο. 11,4% και 17% αντίστοιχα.

Περιμένουμε την ανάκαμψη του Γιατρού, γιατί το συνεχές flashback στο παρελθόν και στην περίοδο του Co δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα. 12,4% τερμάτισε χθες στο δυναμικό κοινό, φτάνοντας σε κάποια τέταρτα και το 17%.

Πρώτη σειρά σε τηλεθέαση αλλά με πτώση από την πρεμιέρα της, ήταν η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα (17,5% μέσο όρο στο δυναμικό) και ακολούθησε το Grand Hotel με 14,4%, που είναι και η μόνη σειρά που έχει πιο σταθερές επιδόσεις. Πτώση είχε το Ταμπού με 9,1% στο δυναμικό κοινό και είναι μία σειρά που χρειάζεται να κάνει αλλαγές στη συνέχεια.

Το σενάριο του Ταμπού έχει προοπτικές, αλλά οι διάλογοι, ειδικά στην περίπτωση των ηθοποιών που υποδύονται τους νεαρούς φοιτητές είναι τραβηγμένοι και το συνεχές υβρεολόγιο όπως και κάποια σημεία της πλοκής που είναι υπεραναλυτική, έχουν κουράσει.

Καμία ελπίδα ανάκαμψης για το Αρχελάου 5 στην ΕΡΤ, που έφτασε το 2% στο δυναμικό κοινό και το 1% στο γενικό σύνολο. Πτώση είχαμε και για την Παραλία, αλλά και οι δύο αυτές τις σειρές επειδή μεταδίδονται από το Ertflix, έχουν και άλλα πεδία μέτρησης στις προβολές.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό