24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα αλλάζει όλα ο Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ – Πρόταση ακόμη και για νέο όνομα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα αλλάζει όλα ο Στέφανος Κασσελάκης! Στην Επιτροπή Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που είναι προγραμματισμένo να συνεδριάσει στις 19:00 αναμένεται να υπάρξουν εισηγήσεις από την πλευρά του προέδρου του κόμματος για αλλαγή του καταστατικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξουν εισηγήσεις για αλλαγή του ονόματος και ασυμβίβαστο, πριν από το κρίσιμο συνέδριο του Οκτωβρίου.

Οι βουλευτές δεν θα είναι στα κομματικά όργανα, θα έχουν δυνατότητα για τρεις θητείες να εκλεγούν. Αν θέλει κάποιος να εκλεγεί για μια ακόμα θητεία θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια.

Επίσης, τα μέλη αποφασίζουν για την γραμμή του κόμματος και για τα ψηφοδέλτια, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν σε ένα μόνο κομματικό όργανο, το εθνικό συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει τη σημερινή Κεντρική Επιτροπή. Η συμμετοχή τους θα είναι ex officio ενώ το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 151 μέλη.

Ακόμη, στην εισήγηση που κάνει ο κ. Κασσελάκης γίνονται «πανίσχυρα» τα μέλη του κόμματος, καθώς θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα, όπως τη γραμμή του κόμματος, ενώ θα έχουν καθοριστικό λόγο και στην συγκρότηση των ψηφοδελτίων, όπως συνέβη στις Ευρωεκλογές.

Παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 24 μήνες πριν.

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος

Αλλαγές που σίγουρα θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος και νέες συγκρούσεις πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Η πρόταση για το όνομα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δημιουργήσει νέες τριβές και αντιπαραθέσεις. Είναι κάτι που είχε ακουστεί στο παρελθόν και ο ίδιος το είχε διαψεύσει, ωστόσο τώρα προτείνει νέο όνομα για το κόμμα.

Αυτές οι προτάσεις της ηγεσίας σε συνδυασμό με την απόφαση που καλείται σήμερα να πάρει η Επιτροπή Δεοντολογίας για το μέλλον του Χρήστου Σπίρτζη, αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή καθώς επίσης και η στάση που θα κρατήσει τελικά ο Παύλος Πολάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό