35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Ταξίδια χωρίς… βάρος! Συμβουλές για ελαφριές και άνετες αποσκευές

Ειδήσεις Ελλάδα

Ετοιμάζεστε για το επόμενο μεγάλο ταξίδι σας και θέλετε να μειώσετε το βάρος των αποσκευών σας; Σίγουρα αυτό αποτελεί μια πρόκληση που αν την ξεπεράσετε, θα αποφύγετε το άγχος της υπέρβαρης αποσκευής, αλλά και τις επιπλέον χρεώσεις!

Ας δούμε μερικές συμβουλές για να πακετάρετε σωστά, όπου κι αν πρόκειται να ταξιδέψετε, για μια άνετη εμπειρία, χωρίς επιπλέον κόστη!.

Επιλέξτε την κατάλληλη βαλίτσα

Αν θέλετε να εξασφαλίσετε ότι οι αποσκευές σας θα είναι ελαφριές, τότε θα πρέπει να επιλέξετε τις σωστές! Η επιλογή της κατάλληλης βαλίτσας, θα σας βοηθήσει άλλωστε να οργανώσετε καλύτερα και με ευκολία όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα. Αρχικά, για να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε μειωμένο βάρος, θα πρέπει να επιλέξετε μια ελαφριά βαλίτσα, που δεν θα προσθέτει περιττά κιλά. Προσέξτε όμως, καθώς θα πρέπει να είναι και αρκετά ανθεκτική, ώστε να αντέχει στις αντιξοότητες των ταξιδιών.

Ιδανικά, η αποσκευή που θα διαλέξετε θα πρέπει επίσης να διαθέτει καλά σχεδιασμένους εσωτερικούς χώρους αποθήκευσης και τσέπες, για να διατηρείτε τα προσωπικά σας είδη τακτοποιημένα και να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά.

Δημιουργήστε… επίπεδα

Το layering packing είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη τεχνική που μπορείτε να εφαρμόσετε, ώστε να μεγιστοποιήσετε τον διαθέσιμο χώρο στη βαλίτσα σας. Πώς θα το κάνετε αυτό; Τοποθετήστε τα πιο βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος της βαλίτσας και συνεχίστε με τα πιο ελαφριά και ευαίσθητα είδη.

Ας υποθέσουμε ότι ψάχνατε για Μαλδίβες αεροπορικά, επιτέλους βρήκατε τη συμφέρουσα επιλογή και ετοιμάζετε το ταξίδι σας. Θα τοποθετήσετε τα ρούχα σας στην κάτω πλευρά της βαλίτσας σας και έπειτα εσώρουχα, κάλτσες και παπούτσια. Στην κορυφή επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε νεσεσέρ ή τσαντάκια.

Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε σωστά τη διαδικασία, καθώς έτσι τα ευαίσθητα αντικείμενα θα βρίσκονται στο επάνω μέρος και δεν θα επιβαρύνονται. Θα δείτε πως ο χώρος που εξοικονομείτε είναι αρκετός και θα μπορέσετε να οργανώσετε και τα υπόλοιπα πράγματά σας με καλύτερο τρόπο. Αν πάλι βλέπετε ότι υπάρχει περιορισμός, μπορείτε να τοποθετήσετε τα πιο μικροσκοπικά αντικείμενα, όπως τις ζώνες σας, σε εσωτερικές θήκες.

Επιλέξτε ρούχα που φοριούνται… παντού!

Άλλη μια επιλογή για να μειώσετε σημαντικά τον όγκο των αποσκευών σας, σε περίπτωση που έχετε περιορισμούς, είναι να κάνετε μια καλή διαλογή των ρούχων που θα πάρετε μαζί σας.

Για παράδειγμα, τα αεροπορικά Χανιά είναι σε ευκαιρία και εσείς ετοιμάζεστε για σαββατοκύριακο; Δεν είναι ανάγκη να πάρετε μαζί σας όλη την ντουλάπα! Ανάλογα την περίσταση, επιλέξτε κομμάτια που μπορούν να φορεθούν σε όλες τις περιπτώσεις από το πρωί έως το βράδυ. Άλλωστε, το καλοκαίρι οι επιλογές γίνονται ακόμα πιο εύκολες, αφού τα ρούχα είναι πιο ελαφριά.

Χρησιμοποιήστε ευέλικτες υπηρεσίες κρατήσεων

Για να ταξιδέψετε με ακόμα μεγαλύτερη άνεση, χωρίς να έχετε άγχος για το βάρος της βαλίτσας, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις υπηρεσίες κρατήσεων της eSky.gr, για να κλείσετε πτήσεις σε προνομιακές τιμές. Μειώνοντας το κόστος της πτήσης, μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στην απόλαυση του ταξιδιού, αντί να ανησυχείτε για τα οικονομικά.

Η πλατφόρμα επίσης σας επιτρέπει να ελέγχετε εκ των προτέρων τις πολιτικές που ισχύουν για τις αποσκευές, προσφέροντάς σας τη δυνατότητα να τις προσαρμόσετε ανάλογα. Έτσι, αποφεύγετε χρεώσεις για υπέρβαρες αποσκευές, κάνοντας το ταξίδι σας πιο άνετο και οικονομικό.

Ταξιδέψτε με άνεση

Με τις σωστές συμβουλές και τεχνικές αλλά και με τη χρήση των σωστών ψηφιακών εργαλείων για τις κρατήσεις σας, μπορείτε να ταξιδέψετε με λιγότερο άγχος αλλά και λιγότερο… βάρος!

Να θυμάστε, η σωστή προετοιμασία είναι το κλειδί για ένα άνετο ταξίδι και η eSky είναι εδώ, για να σας βοηθήσει να το οργανώσετε τέλεια και με κάθε λεπτομέρεια!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό