31.6 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Τανάγρα: Χειριστής Mirage εγκατέλειψε το αεροσκάφος μετά από εκπαιδευτική πτήση

Ειδήσεις Ελλάδα

Χειριστής Mirage αντιμετώπισε πρόβλημα στη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην αεροπορική βάση της Τανάγρας, και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος M2000-5. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΑ, ο ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο χειριστής έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος. Το αεροσκάφος βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης και υπέστη μικρές ζημιές. Κατά την ίδια πηγή, το αεροσκάφος πετούσε με χαμηλή ταχύτητα την ώρα της εγκατάλειψης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω ανομοιόμορφης πέδησης, στη διάρκεια της τροχοδρόμησης. Ενδεχομένως ένα από τα φρένα να μην λειτούργησε σωστά, με αποτέλεσμα ο ιπτάμενος να αναγκαστεί να εγκαταλείψει. Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας για το περιστατικό:

Εγκατάλειψη Αεροσκάφους Μ2000-5

Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, ο ιπτάμενος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Ο Ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΕΘΑ, το αεροσκάφος M2000-5, βρίσκεται εκτός διαδρόμου και δεν υπέστη οποιαδήποτε σύγκρουση ή ανάφλεξη φωτιά. Φέρει μικρές ζημιές στο δεξί σκέλος.

Αφότου πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι, θα επισκευασθεί εντός της Μονάδας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό