27.9 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Ταμείο Ανάκαμψης: Μισό δισ. ευρώ για έρευνα τάζει ο Χρίστος Δήμας – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για έρευνα και καινοτομία στην Ελλάδα θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα στην σύνοδο των προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων συζητήσαμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στο επίκεντρο, η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και οι ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρονται για την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας» έγραψε ο υφυπουργός.

«Ενεργειακό σωσίβιο» στον λιγνίτη αναζητεί η Αθήνα – Οι ανακοινώσεις, οι αντιδράσεις, οι περιορισμοί

Η χρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα από το ταμείο ανάκαμψης θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. €. Μεταξύ άλλων προχωράμε στην αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών των Ερευνητικών Κέντρων και στην ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας. @MinDevGR @GSRT_GR

— Χρίστος Δήμας (@ChristosDimas_) April 11, 2022

«Μεταξύ άλλων προχωράμε στην αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών των Ερευνητικών Κέντρων και την ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας.

»Παράλληλα, υποστηρίζουμε οριζόντια όλες τις επιστήμες, δημιουργούμε νέες εμβληματικές δράσεις, ενισχύουμε ερευνητικά προγράμματα και προωθούμε μεταρρυθμίσεις για το οικοσύστημα καινοτομίας».

Όταν ο Μακρόν απήγγειλε Σεφέρη

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό