23.8 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Τίτλοι τέλους για τη BMW X4

Ειδήσεις Ελλάδα

Η BMW πρόκειται να διακόψει τη διάθεση της X4, όπως επιβεβαίωσαν αξιωματούχοι της εταιρείας σε ιταλική ιστοσελίδα.

Η απόφαση ακολουθεί το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς X2, η οποία έχει μεγαλώσει σημαντικά σε μέγεθος, μειώνοντας το χάσμα τιμής και κατηγορίας με την X4.

Αυτή η επικάλυψη έχει καταστήσει τη X4 περιττή στη γκάμα της BMW. Οι πελάτες που αναζητούν ένα μεγαλύτερο, πιο πολυτελές SUV σε στυλ κουπέ μπορούν πλέον να επιλέξουν τη X6, ενώ όσοι επιθυμούν μια ενδιάμεση επιλογή μπορούν να στραφούν στην ανανεωμένη X3.

Η νέα X3 συνεχίζει να έχει την κλασική αρχιτεκτονική με κίνηση στους πίσω τροχούς και προσφέρει έναν εξακύλινδρο κινητήρα στην έκδοση M50, σε αντίθεση με την X2 που βασίζεται στην κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Η BMW δεν έχει προσδιορίσει την ακριβή ημερομηνία λήξης της παραγωγής της X4, αλλά αναμένεται να σταματήσει σταδιακά μέχρι το 2025, καθώς θα αρχίσουν οι παραδόσεις της ανανεωμένης X3.

Παρόλο που η X2 δεν αποτελεί άμεσο αντικαταστάτη της X4, η αγορά ενδέχεται να μην κάνει σημαντική διάκριση μεταξύ εμπρόσθιας και οπίσθιας κίνησης.

Παρά την αποχώρηση της X4, υπάρχουν εικασίες για έναν έμμεσο διάδοχο. Οι αναφορές δείχνουν ότι ένα πλήρως ηλεκτρικό iX4 θα μπορούσε να φτάσει γύρω στο 2027 στην πλατφόρμα Neue Klasse της BMW, στο πλαίσιο του σχεδίου της BMW να λανσάρει τουλάχιστον έξι ηλεκτρικά πάνω στη νέα πλατφόρμα μέχρι το 2028, μετά το iX3 το 2025 και το i3 sedan το 2026.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό