25.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τίτλοι τέλους για τα Youtube Originals

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι πρωτότυπες παραγωγές φαίνεται πως δεν “τσούλησαν” για το Youtube, με τον Robert Kyncl, επικεφαλής των επιχειρήσεων της εταιρείας, να αποκαλύπτει πως η πλατφόρμα συρρικνώνει το πρόγραμμα “Originals”.

Πλέον, οι μόνες παραγωγές που θα χρηματοδοτούνται είναι όσες αποτελούν μέρος του “Black Voices” και του “YouTube Kids Funds”. Το Youtube θα διατηρήσει τις ενεργές παραγωγές, ωστόσο δεν θα επενδύσει σε καινούργιες.

Οι υπεύθυνοι θεωρούσαν πως η χρηματοδότηση των Shorts, Black Voices Fund και Live Shopping θα μπορούσε να έχει «μεγαλύτερο αντίκτυπο» στους δημιουργούς περιεχομένου αλλά αυτό δε συνέβη. Μάλιστα, η Susanne Daniels, επικεφαλής των Originals, θα δει την πόρτα της εξόδου του Youtube από την 1η Μαρτίου.

Το Youtube φιλοδοξούσε να πάρει μέρος της πίτας των streaming υπηρεσιών επί πληρωμή όπως το Amazon Prime Video και το Netflix, με εκπομπές όπως το Cobra Kai. Αν και σημείωσε μια κάποια επιτυχία, δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικό και τελικά πρόσφερε το Originals δωρεάν.

Με αυτή τη στρατηγική η πλατφόρμα επιδιώκει να χρηματοδοτεί περισσότερους δημιουργούς αλλά και να ανταγωνιστεί το TikTok, το Instagram και άλλες πλατφόρμες που προβάλλουν βίντεο σύντομης μορφής.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό