19 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τέτοιες αντρικές νίκες μόνο η ΑΕΚ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ έγινε μεγάλη επειδή τίποτα από όσα έχει κερδίσει, δεν αμφισβητήθηκε. Οι νίκες της, μικρές ή μεγάλες, ήταν αντρίκειες και κρυστάλλινες. Και επειδή το ποδοσφαιρικό κατεστημένο αυτού του τόπου την είχε πάντα στο στόχαστρο, κάποιες χρειάστηκαν πολύ αντριλίκι για να επιτευχθούν.

Μια από αυτές καταγράφηκε σαν σήμερα πριν από 15 χρόνια στο γήπεδο του Αιγάλεω με αντίπαλο την τοπική ομάδα που εκείνα τα χρόνια διέθετε ένα σύνολο πολύ αξιόμαχο αγωνιστικά. Γι΄ αυτό και η νίκη με 2-1 στις 25/11/2006, η 7η στη σειρά για την τότε ομάδα του Λορένθο Σέρα Φερέρ στον πρώτο γύρο της σεζόν 2006-07, έχει μείνει στη μνήμη όσων την έζησαν ως μια μεγάλη και… παντελονάτη νίκη.

Η ΑΕΚ προερχόταν από τη μεσοβδόμαδη μεγάλη νίκη επί της Μίλαν για το Τσάμπιονς Λιγκ και ζούσε έναν Νοέμβρη που θα ήταν ονειρικός, αν δεν υπήρχε η… μουτζούρα του αποκλεισμού-σοκ από το Χαϊδάρι στο Κύπελλο 16 μέρες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, στο Αιγάλεω. Κατά τα άλλα, τρεις νίκες για το πρωτάθλημα και δύο για το Τσάμπιονς Λιγκ με Λιλ και Μίλαν στο ΟΑΚΑ, έκαναν τον κόσμο της ΑΕΚ να ζει μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού.

Στο Αιγάλεω οι συνεχόμενες νίκες έγιναν επτά και τελικά έφτασαν στις εννέα. Αλλά έπρεπε να τελειώσει η ΑΕΚ τον αγώνα με δέκα παίκτες και να έχει δεχθεί ένα γκολ από ανύπαρκτο πέναλτι που μάλιστα είχε αποφέρει και μια ακατανόητη αποβολή του Μπρούνο Τσιρίλο από τον διαιτητή Καλόπουλο στο 38′. Το σκορ ήταν ήδη 1-1 από το πέναλτι του Ζούλιο Σέζαρ στο 31 και την κεφαλιά του Νικολόπουλου στο 33′, όταν ο Τσιρίλο απώθησε τον Εντουσέι στη μεγάλη περιοχή, σύμφωνα με το βοηθό διαιτητή Πάνου και ενώ η μπάλα είχε απομακρυνθεί από την περιοχή της ΑΕΚ. Ο βοηθός «έσυρε» τον Καλόπουλο σε καταλογισμό πέναλτι και αποβολή του Ιταλού αμυντικού, όμως Τσάτσος εκτέλεσε ψηλά άουτ.

Η ΑΕΚ έπαιξε με δέκα παίκτες για 52 λεπτά, αλλά έφτασε στη νίκη με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο Ζούλιο Σέζαρ στο 72′. Κι αφού ο Καλόπουλος είδε ότι… δεν γίνεται αλλιώς, απέβαλε και τον Λεωνίδα Καμπάνταη στο 82′. Η ΑΕΚ, όμως, κράτησε το αποτέλεσμα (με τη βοήθεια και του πολύ καλού και εκείνο το βράδυ Στέφανο Σορεντίνο) και έφυγε από τα δυτικά προάστια με μια σπουδαία νίκη.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Σορεντίνο, Μόρας, Τσιρίλο, Μαντούκα (29′ Πλιάτσικας), Ζήκος, Έμερσον (23′ Τόζερ), Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Καμπάνταης, Ζούλιο Σέζαρ (82′ Παπασταθόπουλος).

Στις 25 Νοεμβρίου

25/11/56 ΑΕΚ-Αστέρας 3-0 (Πρωτάθλημα Αθηνών)25/11/62 ΑΕΚ-Απ. Καλαμαριάς 1-0 (Πρωτάθλημα –δύσκολη αλλά πολύτιμη νίκη στην πορεία του τίτλου με γκολ του Νεστορίδη, σε μια Κυριακή που μόνο η ΑΕΚνίκησε από τους πρωτοπόρους)25/11/79 ΑΕΚ-Πανιώνιος 5-2 (Πρωτάθλημα – η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες για διπλάσιο σκορ!)25/11/84 Παναθηναϊκός-AEK 3-2 (Πρωτάθλημα –απίστευτη αυτοκτονία της ΑΕΚ που αρχικά μετέτρεψε το 1-0 σε 1-2 με δύο γκολ του Σάντμπεργκ, αλλά δέχθηκε δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο)25/11/90 AEK-Παναθηναϊκός 1-2 (Πρωτάθλημα –ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε την αγωνιστική κρίση την ΑΕΚ και ουσιαστικά την έβγαλε εκτός μεγάλων διεκδικήσεων με τη νίκη αυτή) 

25/11/01 ΑΕΚ-Ακράτητος 3-0 (Πρωτάθλημα- Η ιστορική ημέρα του Ντέμη Νικολαΐδη)

25/11/03 Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-ΑΕΚ 3-0 (Τσάμπιονς Λιγκ –ήττα με τα χέρια κάτω, με την ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς απογοητευμένη και βαθμολογικά αδιάφορη)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό