31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Τέσσερις ομάδες, σε απόσταση δύο βαθμών

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πρωτάθλημα που βιώνουμε φέτος στην Ελλάδα είναι με διαφορά ένα από τα πιο συναρπαστικά των τελευταίων ετών, αφού μέχρι πρότινος 4 ομάδες διεκδικούσαν με αξιώσεις τον τίτλο. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έπαιζαν κάθε αγωνιστική τα… ρέστα τους, σε κρίσιμα ντέρμπι δίχως… αύριο μεταξύ τους.

Στη Δανία, όμως, παρατηρείται η ίδια κατάσταση και η μάχη εκεί πέρα θυμίζει σε μεγάλο βαθμό αυτή που είδαμε στη χώρα μας. Το πρωτάθλημα αυτό διαθέτει ένα παρόμοιο σύστημα, αφού υπάρχουν play-off και play-out, με μοναδική διαφορά πως έχει 12 ομάδες αντί για 14, συγκριτικά με την Super League.

Εκεί, λοιπόν, απομένουν μόλις 3 αγωνιστικές και υπάρχουν 4 ομάδες, σε απόσταση δύο βαθμών μεταξύ τους, με τη μάχη για τον τίτλο να είναι απολαυστική. Η Κοπεγχάγη με την Μίντιλαντ ισοβαθμούν στην 1η θέση της βαθμολογίας με 58 βαθμούς, ενώ η Νόρτζελαντ και η Μπρόντμπι ακολουθούν με 56.

Στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν υπάρχουν ακόμα 4 ντέρμπι ανάμεσά τους, με την Άαρχους και την Σίλκεμποργκ να συμπληρώνουν την 6άδα. Μάλιστα, η Σίλκεμποργκ πρόσφατα κατέκτησε το Κύπελλο Δανίας και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο για του χρόνου, κάτι που σημαίνει πως μία εκ των 4 διεκδικητών του τίτλου θα μείνει εκτός Ευρώπης την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η Δανία, όπως και η Ελλάδα, δικαιούται 4 ευρωπαϊκές θέσεις και αυτό σημαίνει πως αφού τη μία την καταλαμβάνει η Κυπελλούχος Σίλκεμποργκ, τότε ο 4ος της βαθμολογίας θα μείνει εκτός Ευρώπης. Φυσικά, κάτι τέτοιο θα ισχύσει και στην Ελλάδα εφόσον ο Άρης πάρει το Κύπελλο, με μοναδική εξαίρεση το σενάριο στο οποίο ο Ολυμπιακός θα βγει 4ος στη Super League και παράλληλα θα κατακτήσει το Conference League. Σε αυτή την περίπτωση, θα έχουμε 5 ομάδες στην Ευρώπη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό