24.8 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τέσσερα… καυτά παρασκήνια από την Πορτογαλία – 24ο Ευαγγέλιο

Ειδήσεις Ελλάδα

1.Ο 42χρονος Σάντσο Φρέιτας είναι ο ατζέντης του Πέδρο Μαρτίνς. Και ο άνθρωπος που έγινε παραλήπτης -κι ενώ ο Πορτογάλος κόουτς είχε δώσει τον λόγο του στον Ολυμπιακό για ανανέωση της συνεργασίας τους, απομένοντας κάποιοι… αστερίσκοι στην συμφωνία- δυο δελεαστικών (όχι μόνο οικονομικά) προτάσεων για τον πελάτη του!

Όπως μεταφέρθηκε στη στήλη απο Πορτογαλία μεριά, απο την στάση του Μαρτίνς φάνηκε πόσο σοβαρός/συγκροτημένος/λογοτιμήτης είναι, αλλά και πως τα χρήματα δεν αποτελούν την προτεραιοτητά του. Γιατί η προσφορά που του έγινε απο σύλλογο εκτός Ευρώπης ήταν σούπερ και άλλος στην θέση του σίγουρα θα έμπαινε στον… μεγάλο πειρασμό.

Κακά τα ψέμματα, ο Μαρτίνς απέδειξε, επίσης, απέδειξε οτι πιστεύει πολύ το πρότζεκτ που έχει δημιουργήσει στους “ερυθρόλευκους” και στην συνεχειά του. Κοινώς πως δεν έχει… ταβανιάσει στον Ολυμπιακό. Και μέσω αυτού μπορεί στο μέλλον να  δουλέψει και στην Πρέμιερ Λίγκ. Παρεμπιπτόντως ο Μαρινάκης που ενημερώθηκε σχετικά έδωσε εντολή -ως επιβραβευση στον Μαρτίνς για την στάση του- να αυξηθουν και τα μπόνους, φτάνοντας έτσι σε ένα 2ετές super deal για τον Πορτογάλο!!

2. Το πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση Ζοσέ Μαουρίσιο είναι ο Πιέρ Φερναντες. Βραζιλιάνος ατζέντης και… μεσάζοντας, μόνιμος κάτοικος Ντουμπάι, που εκπροσωπεί την εταιρία “Rakuten” (χορηγός στην φανέλα της Μπαρτσελόνα, έχει την ομάδα Βίσελ Kόμπε στην Ιαπωνία, των Ινιέστα, Βερμάελεν). Παρεμπιπτόντως εδώ και ένα χρόνο ο Φερνάντες συνεργάζεται με τον Πορτογάλο μεγαλοατζέντη Καζούντα (που έχει τον Άμπελ Φερέιρα).

Με τον ΠΑΟΚ έχουν συζητήσει ήδη δις χωρίς να τα βρούν, τον έχει προτείνει μεταξύ άλλων στις Μπέτις και Φιορεντίνα (απο την Ευρώπη), ενώ έχει μιλήσει και με τον Λουτσέσκου για την Αλ Χιλάλ, αλλά ο Ρουμάνος κόουτς θέλει να έχει πρώτα ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τον “δικέφαλο”…

Ο Μαουρίσιο έπαιρνε 1,3 εκατ. καθαρά στον ΠΑΟΚ χωρίς τα μπόνους. Τώρα του προσφέρουν 600 χιλιάρικα και υψηλά μπόνους για δυο (κλειστά) χρόνια, αλλά ο Βραζιλιάνος παρότι έχει αγαπήσει την ομάδα και την Θεσσαλονίκη, θεωρεί πως αξίζει περισσότερα. Πιθανότατα να πιστεύει πως θα βρει ένα 2ετες ή και 3ετες συμβόλαιο με αποδοχες κοντα στο εκατομμύριο στα Η.Α.Ε. ή στην Σαουδική Αραβία, όπου έχει τα κονέ ο ατζέντης του. Για ομάδες στην Βραζιλία περιπλέκεται ακόμη περισσότερο το πράγμα…

3. Πόσο σημαντικός και… διαδραστικός είναι ο “χρυσοδάκτυλος” Μέντες το έχουν καταλάβει πλέον (μετά και την υπόθεση Ποντένσε) ακόμη και στην Ελλάδα σχεδόν όλοι. Ομάδες και κοινό… Ο τύπος κτίζει καριέρες και βάζει αυτού προγραμματίζει που θα πάνε οι παίκτες του, χρησιμοποιώντας και ομάδες/σκαλοπάτια έτσι ώστε ανά 2 ή 3 χρόνια να κάνει νέα deal που βγαίνουν κερδισμένοι άπαντες.

Επειδή γράφονται πολλά και διάφορα για τις… ομάδες του Μέντες. Ο “χρυσοδάκτυλος” Πορτογάλος ατζέντης έχει ένα καρέ που κυριολεκτικά κάνει ό,τι θέλει. Την Γούλβς στην Αγγλία, την Λιλ στην Γαλλία (και όχι τόσο πλέον την Μονακό), την Βαλένθια στην Ισπανία και την Μπενφίκα στην Πορτογαλία. Να το θυμάστε…

4. Στην Πορτογαλία η Σπόρτινγκ Λισαβόνας υποστηρίζει πως η ρήτρα των 20 εκατ. ευρώ, αν ο Σεμέδο γύριζε σε Μπενφίκα ή Πόρτο, παραμένει σε ισχύ. Παρότι μεσολάβησε δηλαδή η πώληση του απο την Βιγαρεάλ στον Ολυμπιακό. Η πλευρά του Σεμέδο αλλά κι αυτή του… Μέντες που θα εμπλακεί στο deal αν μιλαμε για την Μπενφίκα, είναι κατηγορηματικοί πως δεν ισχύει και θα δικαιωθούν 1000% στα δικαστήρια όπου πιθανότατα θα προσφύγει η Σπόρτινγκ αν ο Σεμέδο όντως πουληθεί στους “αετούς”.

Για να το λένε προφανώς και έχουν ρωτήσει αρμοδίως. Εκτός κι αν γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός με ένα πολύ μικρό ποσό (σε σχέση με αυτό της ρήτρας) να δίνεται στην Σπόρτινγκ. Όλα παίζουν με τον Μέντες σε μια υπόθεση τέτοια….

ΥΓ. Δεν θα μου προκαλέσει καμία εντύπωση, αν ισχύουν αυτά που άκουσα απο Πορτογαλία, στην περίπτωση που ο Μαουρίσιο δεν τα βρεί τελικά με τον ΠΑΟΚ, να υπάρξει μεγάλη ανατροπή με ομάδα – έκπληξη…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό