20.7 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Τέσσερα άτομα και μία εταιρεία κατηγορούνται για χειραγώγηση δημόσιων διαγωνισμών στην Κροατία

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) στο Ζάγκρεμπ (Κροατία) κατέθεσε κατηγορητήριο κατά τεσσάρων ατόμων, μεταξύ των οποίων τρεις δημόσιοι υπάλληλοι, και μίας εταιρείας. Οι δημόσιοι λειτουργοί κατηγορούνται ότι χρησιμοποίησαν τις θέσεις τους για να αναθέσουν σε εταιρεία σύμβαση με διογκωμένες τιμές που σχετίζεται με την κατασκευή μονάδας διαλογής απορριμμάτων στη Mihačeva Draga.

Δύο αξιωματούχοι από την πόλη της Ριέκα, μαζί με το διαχειριστή της δημοτικής εταιρείας, φέρεται να χειραγώγησαν δύο δημόσιους διαγωνισμούς για να ευνοήσουν μια προεπιλεγμένη εταιρεία για την ανάπτυξη έργου κατασκευής μονάδας διαλογής απορριμμάτων στη Mihačeva Draga. Η συνολική αξία του έργου ήταν 3,6 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, καλύπτοντας το 85% των επιλέξιμων δαπανών.

Σύμφωνα με την έρευνα, και όπως αναφέρθηκε πέρυσι, η ύποπτη εταιρεία είχε προνομιακή πρόσβαση στη διαδικασία προμήθειας και πιστεύεται ότι είχε διογκώσει τις τιμές της κατά τουλάχιστον 300.000 ευρώ.

Παρά τις εσωτερικές προειδοποιήσεις για παρατυπίες, οι αξιωματούχοι φέρεται να διευκόλυναν την επιλογή της εταιρείας, η οποία προκάλεσε σημαντική οικονομική ζημιά τόσο στον προϋπολογισμό της ΕΕ όσο και στον εθνικό προϋπολογισμό.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό