28.4 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Τένια Μακρή: Αυτή η αλλαγή ήρθε για καλό, δεν είναι μια τιμωρία

Ειδήσεις Ελλάδα

Για την περιπέτεια της με τον καρκίνο και πώς τη διαχειρίστηκε, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Τένια Μακρή.

Όταν αντιμετωπίσατε τον καρκίνο, φοβηθήκατε περισσότερο, λόγω της τραυματικής εμπειρίας που είχατε με τον σύζυγό σας;

Δεν μπορείς να παραλληλίσεις αυτές τις ιστορίες. Είναι άλλο να πάσχεις εσύ και άλλο ένας άνθρωπος της οικογένειάς σου. Κινητοποιούνται τελείως διαφορετικές δυνάμεις. Στον άντρα μου ήμουν παρηγορητική και στον εαυτό μου ήμουν υποστηρικτική. Προσπαθούσα να δραστηριοποιήσω το δικό μου ανοσοποιητικό σύστημα για να θεραπευτώ εγώ. Την ασθένειά μου πάντως την είδα αισιόδοξα. Είδα πως ήρθε για να μου κατεβάσει τις ταχύτητες και το θεώρησα μια ευλογημένη περίοδο. Μετά τον καρκίνο καταλάγιασα, ηρέμησα, τα βρήκα με τον εαυτό μου.

Τένια Μακρή για Σκορδά: «Περιμένω να δω αν αυτό το καινούργιο στη ζωή της, ισχύει»

Η αλλαγή στην εικόνα σας επηρέασε;

Όχι, ποτέ.

Έχετε πει πως όχι μόνο δεν σκεφτήκατε ποτέ να κάνετε αποκατάσταση του στήθους σας, αλλά κάνατε και τόπλες μπάνιο στη θάλασσα;

Και τώρα κάνω τόπλες μπάνιο στη θάλασσα. Αυτό το κομμάτι του στήθους που λείπει, είναι το παράσημό μου. Αυτή η αλλαγή ήρθε για καλό, δεν είναι μια τιμωρία. Την δέχτηκα θετικά. Λέει ότι είμαι καλά. Νόσησα το 2009 έχουμε 2024 και είμαι μια χαρά. Δόξα τω Θεώ. Προσέχω πολύ την υγεία, τη διατροφή μου. Έχω υποσχεθεί στην κόρη μου πως όσο περνά από το χέρι μου θα κάνω τα πάντα για να μπορέσω να απολαύσω περισσότερα χρόνια μαζί της.

7822928

Ο φόβος μήπως ο καρκίνος επιστρέψει, υπάρχει μέχρι σήμερα;

Βέβαια υπάρχει. Πάντα υποβόσκει η αγωνία του τι θα σου βγάλουν οι εξετάσεις. Στη φάση που βρίσκομαι, θα μπορούσα να κάνω τις επαναληπτικές μου κάθε χρόνο, αλλά τις κάνω κάθε έξι μήνες. Κάθε φορά που παίρνω τα αποτελέσματα, λέω έχω πάρει άδεια για άλλους έξι μήνες.

Νιώθετε πως έχετε έναν φύλακα-άγγελο;

Ναι, βεβαία. Νομίζω είμαι σκεπασμένη. Γι’ αυτό είμαι ήρεμη και δεν ενδιαφέρομαι να πικραθώ. Μένω μακριά από οτιδήποτε μπορεί να είναι τοξικό και έχω ανοχή για τους ανθρώπους.

Λοιπόν

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Τένιας Μακρή για τη «μάχη» με τον καρκίνο του μαστού

Τένια Μακρή: Αποκαλύπτει αν της έχει ζητήσει ποτέ βοήθεια η Ελένη Μενεγάκη

Τένια Μακρή: «Νιώθω ευγνώμων που μου δόθηκε το βήμα να βγω στην τηλεόραση»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό