26 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Τέλος το χρώμιο από την διακόσμηση των αυτοκινήτων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stellantis ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα τολμηρό βήμα, εξαλείφοντας το χρώμιο από τα μελλοντικά της οχήματα.

Το Jeep Wagoneer S είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που αποφεύγει εντελώς το χρώμιο, ευθυγραμμίζοντας με τη δέσμευση της εταιρείας σε πιο φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Αυτή η πρωτοβουλία, με την ονομασία “Θάνατος του Χρωμίου”, καθοδηγείται από ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία.

Ο αρχισχεδιαστής της Stellantis, Ralph Gilles, τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η προτίμηση των καταναλωτών μακριά από το χρώμιο, αναγνωρίζοντας ότι, ενώ υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις όπως ο γυαλισμένος ανοξείδωτος χάλυβας, αυτές έχουν μειονεκτήματα όπως υψηλότερο κόστος.

Το κύριο πρόβλημα με το χρώμιο έγκειται στο εξασθενές χρώμιο, μια ένωση που χρησιμοποιείται στη διαδικασία επίστρωσης και που ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Σύμφωνα με το National Institute of Environmental Health Sciences, η εισπνοή εξασθενούς χρωμίου μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο των πνευμόνων και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως βλάβες στα νεφρά και το συκώτι, καθώς και ερεθισμούς και έλκη στη μύτη και το δέρμα και ερεθισμούς στα μάτια.

Επιπλέον, το εξασθενές χρώμιο δεν είναι βιοδιασπώμενο, προκαλώντας μακροχρόνια ρύπανση στο περιβάλλον και σημαντικούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και την άγρια ζωή.

Λόγω αυτών των ανησυχιών, η Stellantis δεσμεύεται να καταργήσει το χρώμιο, προωθώντας μια πιο ασφαλή και βιώσιμη κατασκευή οχημάτων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό