20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τέλος το ρωσικό αέριο και για την Ολλανδία

Ειδήσεις Ελλάδα

Πληθαίνουν οι εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βλέπουν τις στρόφιγγες του ρωσικού φυσικού αερίου να κλείνουν. 

H Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σταματήσει εντελώς να παρέχει φυσικό αέριο στην ολλανδική εταιρεία GasTerra, που αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια για τις προμήθειες του Απριλίου.

Η ολλανδική εταιρεία ήταν προετοιμασμένη για την εξέλιξη αυτή, αφού αρνήθηκε να υποκύψει στις απαιτήσεις της Μόσχας. Είχε ειδοποιήσει από χθες ότι από σήμερα 31 Μαΐου θα σταματήσει να λαμβάνει αέριο από τον ρωσικό κολοσσό. Έχει ωστόσο φροντίσει να συνάψει συμβάσεις με άλλους παρόχους για να καλύψει τα 2 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου που επρόκειτο να παραλάβει από την Gazprom μέχρι τον Οκτώβριο.

Στην ανακοίνωσή της η GasTerra αναφέρει ότι αποφάσισε να μην υιοθετήσει το σύστημα πληρωμών που ζητούσε η Ρωσία, το οποίο προϋπέθετε το άνοιγμα λογαριασμών που θα χρησιμοποιούνταν για την πληρωμή σε ευρώ, τα οποία στη συνέχεια θα μετατρέπονταν σε ρούβλια.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι αυτές οι ενέργειες μπορεί να παραβιάζουν τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία και ότι ο τρόπος πληρωμής παρουσιάζει πολλούς οικονομικούς κινδύνους. Είχε ζητήσει κατ’ επανάληψη από την Gazprom να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της με βάση τους συμβατικούς τρόπους πληρωμής.

: Reuters 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό