16.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τέλος στο «δράμα του χρέους», υπέγραψε το νομοσχέδιο ο Μπάιντεν

Ειδήσεις Ελλάδα

Αποφεύγεται ο κίνδυνος χρεοκοπίας των ΗΠΑ και επισήμως, αφού μετά από εβδομάδες πολιτικής αντιπαράθεσης, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο αύξησης του ορίου του χρέους.

Τα δύο σώματα του Κογκρέσου, Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία, ενέκριναν αυτήν την εβδομάδα το σχετικό νομοσχέδιο, αφού ο Μπάιντεν κατέληξε σε συμφωνία με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής, Κέβιν Μακάρθι, έπειτα από τεταμένες, πολυήμερες διαπραγματεύσεις.

Ο νόμος αυτός αναστέλλει, μεταξύ άλλων, για δύο χρόνια, μέχρι τον Ιανουάριο του 2025, το ανώτατο όριο του χρέους των ΗΠΑ και καθορίζει επίσης ορισμένους δημοσιονομικούς στόχους.

I just signed into law a bipartisan budget agreement that prevents a first-ever default while reducing the deficit, safeguarding Social Security, Medicare, and Medicaid, and fulfilling our scared obligation to our veterans.

Now, we continue the work of building the strongest… pic.twitter.com/42HIFBy8Y9

— President Biden (@POTUS) June 3, 2023

Ο Μπάιντεν είχε προαναγγείλει ότι θα υπέγραφε τον νόμο αμέσως μόλις έφτανε στο γραφείο του, επισημαίνοντας ότι «τίποτα δεν θα ήταν πιο ανεύθυνο, πιο καταστροφικό» από τη χρεοκοπία των ΗΠΑ. Το υπουργείο Οικονομικών είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ήταν σε θέση να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του μετά τις 5 Ιουνίου, εφόσον δεν υπήρχε μέχρι τότε κάποια συμφωνία στο Κογκρέσο.

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Ψαλίδι σε όλες τις δαπάνες, εκτός από την άμυνα, στο νομοσχέδιο Μπάιντεν για το χρέος



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό