24.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέλος στα ενσωματωμένα συστήματα πλοήγησης

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κίνηση προχώρησε η Ferrari, η οποία ανακοίνωσε ότι σταματά τη χρήση ενσωματωμένης πλοήγησης, καθώς τα κινητά τηλέφωνα είναι καλύτερα

Ο Ιταλός κατασκευαστής αυτοκινήτων συνειδητοποίησε ότι το smartphone είναι απλά καλύτερο στην πλοήγηση και σκοπεύει να αφαιρέσει πλήρως αυτή τη δυνατότητα, συμπεριλαμβανομένων των νέων Purosangue και 12Cilindri.

Ο Emanuele Carando, επικεφαλής μάρκετινγκ προϊόντων της Ferrari, είπε ότι η χρήση του τηλεφώνου είναι «η πιο φιλική προς τον χρήστη δυνατότητα» και η πιο ενημερωμένη, κάνοντας το ενσωματωμένο σύστημα περιττό και απαρχαιωμένο.

Η Ferrari γνωρίζει ότι οι ιδιοκτήτες της δεν χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για καθημερινές μετακινήσεις, οπότε θεώρησε ότι δεν θα τους επιβαρύνει να μάθουν ένα συγκεκριμένο σύστημα πλοήγησης στο αυτοκίνητο που πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν σπάνια.

Η πλειονότητα των ανθρώπων παγκοσμίως διαθέτει σήμερα smartphone, όχι μόνο οι ιδιοκτήτες Ferrari, και είναι «τα πιο χρήσιμα πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε κάθε αυτοκίνητο», σύμφωνα με τον Carando.

Λίγο καιρό πριν πάντως υπήρξε μία έντονη αντίδραση από το αγοραστικό κοινό στην ανακοίνωση της General Motors ότι θα σταματήσει να υποστηρίζει το Apple CarPlay και το Android Auto υπέρ του δικού της λογισμικού.

Έχουν περάσει περίπου δέκα χρόνια από τότε που κυκλοφόρησαν το Apple CarPlay και το Android Auto και τα δύο έχουν καθιερωθεί ως απαραίτητα χαρακτηριστικά σχεδόν σε κάθε νέο αυτοκίνητο σήμερα.

Οι εταιρείες προσπαθούσαν εδώ και χρόνια με τα δικά τους συστήματα, όμως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η λύση των smartphones θα είναι αυτή που θα κυριαρχήσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό