26.5 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Τέλος ο Τσάβι, αναλαμβάνει ο Φλικ στην Μπαρτσελόνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Μπαρτσελόνα και ο Τσάβι έφτασαν τελικά στο χωρισμό, μόλις έναν μήνα αφότου είχε ανακοινωθεί από τον σύλλογο ότι θα παραμείνει ως προπονητής.

Ο 44χρονος παλαίμαχος διεθνής Ισπανός είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο την πρόθεσή του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν, αλλά στην πορεία πείστηκε να ανατρέψει την απόφασή του, τον Απρίλιο.

Αλλά σε ακόμη μία ανατροπή της ιστορίας και μόλις 30 ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι το συμβόλαιό του θα έληγε το 2025, ελήφθη η απόφαση να φύγει από τον σύλλογο.

▶ FC Barcelona official statementhttps://t.co/yJRoC1n9YS

— FC Barcelona (@FCBarcelona) May 24, 2024

Ο Τσάβι συνάντησε σήμερα τον πρόεδρο Ζοάν Λαπόρτα και τον αθλητικό διευθυντή Ντέκο στο προπονητικό γήπεδο του συλλόγου, ενόψει του παιχνιδιού με τη Σεβίλλη την Κυριακή για την τελευταία αγωνιστική της εφετινής La Liga.

Εκεί, ο Λαπόρτα ενημέρωσε τον άλλοτε αρχηγό της ομάδας ότι δεν θα παραμείνει στη θέση του για την αγωνιστική περίοδο 2024-25, κλείνοντας έναν κύκλο 2,5 ετών.

Ο Τσάβι ανέλαβε τους «Μπλαουγκράνα» σε μία πολύ δύσκολη στιγμή τους το Νοέμβριο του 2021, διαδεχόμενος τον Ρόναλντ Κούμαν.

Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και τους συνακόλουθους περιορισμούς η Μπαρτσελόνα άρχισε να βελτιώνεται και τελικά κατάκτησε το πρωτάθλημα την περίοδο 2022-23, ενώ ταυτόχρονα ο Τσάβι προώθησε μεγάλα ταλέντα από τη «Μασία» στην πρώτη ομάδα.

Αντικαταστάτης του θα είναι ο πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου Χάνσι Φλικ, με την επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψής του να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Ο 59χρονος Φλικ κατάκτησε το «τρεμπλ» με τον σύλλογο της Μπουντεσλίγκα, το 2019-20, αλλά είναι άνεργος από τότε που απολύθηκε από την Εθνική Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο.

Η δουλειά στην Μπαρτσελόνα θα είναι η πρώτη εκτός Γερμανίας στην καριέρα του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό