24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ: Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς, η πρόταση Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ριζικές αλλαγές δρομολογεί στον ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, στις οποίες περιλαμβάνεται και το όνομα του κόμματος.

Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Καταστατικού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε τις αλλαγές που προωθεί, στις οποίες περιλαμβάνεται και η αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης πρότεινε να τεθεί σε διαβούλευση το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς».

Επιπλέον, στην εισήγηση του περιλαμβάνονται και μια σειρά από αλλαγές, όπως ότι:

οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα,το ανώτατο όριο θητειών για κάθε βουλευτή θα υπολογίζεται στις τρεις θητείες και μετά ο εκάστοτε βουλευτής θα αλλάζει εκλογική περιφέρεια.

Πάντα σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Κασσελάκη, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές στο εξής θα μετέχουν σε ένα και μοναδικό κομματικό όργανο. Αυτό θα είναι το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει τη σημερινή Κεντρική Επιτροπή και η συμμετοχή των βουλευτών και των ευρωβουλευτών θα είναι ex officio. Το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 151 μέλη.

Επιπλέον, τα μέλη του κόμματος θα αποφασίζουν για κορυφαία θέματα, όπως τη γραμμή του κόμματος, ενώ θα έχουν καθοριστικό λόγο και στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, σε εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές.

Παράλληλα, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μετέχει σε όργανο του κόμματος θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό 18 μήνες πριν.

Η εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη

Αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος

Αλλαγές που σίγουρα θα προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος και νέες συγκρούσεις πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο.

Η πρόταση για το όνομα είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δημιουργήσει νέες τριβές και αντιπαραθέσεις. Είναι κάτι που είχε ακουστεί στο παρελθόν και ο ίδιος το είχε διαψεύσει, ωστόσο τώρα προτείνει νέο όνομα για το κόμμα.

Αυτές οι προτάσεις της ηγεσίας σε συνδυασμό με την απόφαση που καλείται σήμερα να πάρει η Επιτροπή Δεοντολογίας για το μέλλον του Χρήστου Σπίρτζη, αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή καθώς επίσης και η στάση που θα κρατήσει τελικά ο Παύλος Πολάκης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό