22.7 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέλος ο Ντέρικ Ρόουζ! Κρεμάει τα παπούτσια του λίγο πριν τα 36 του [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ΝΒΑ χάνει έναν πιστό, αλλά και λαβωμένο… στρατιώτη! Ο Ντέρικ Ρόουζ αποφάσισε πως επιθυμεί να αποσυρθεί από τα παρκέ της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας παγκοσμίως, αφήνοντας τον κόσμο του μπάσκετ με την απουσία του λίγες μέρες πριν κλείσει τα 36 του χρόνια.

Ο βετεράνος πλέι μέικερ των Μέμφις Γκρίζλις- από τους οποίους αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι – προανήγγειλε την απόσυρσή του από το άθλημα μέσω ανάρτησης από το προσωπικό του προφίλ, στην πλατφόρμα του Instagram. Ο Ρόουζ αγωνίστηκε στο NBA από το 2008 έως το 2024 και σε αυτό το διάστημα φόρεσε τις φανέλες των Μπουλς, Νικς, Πίστονς, Τίμπεργουλβς και Γκρίζλις.

Ολοκλήρωσε την καριέρα του με 12.573 πόντους, 2.324 ριμπάουντ και 3.770 ασίστ σε 723 παιχνίδια (518 ως βασικός) και μέσους όρους 17.4 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 5.2 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ντέρικ ήταν επιλογή των Μπουλς στο Νο.1 του NBA Draft 2008. Ήταν ο κλασικός Νο.1 Αμερικανός, γεμάτος ενέργεια και όρεξη, όντας ικανός να γίνει σύμβολο μίας εποχής. Μάλιστα, το 2010 ήταν εκείνος που όλοι ανέμεναν να γίνει ο επόμενος μεγάλος σταρ του NBA. Εκείνη την σεζόν μέτρησε με τους Σικάγο Μπουλς 25 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 7.7 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο, σε 37 λεπτά συμμετοχής. Έτσι, έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος που κατέκτησε το βραβείο του MVP της κανονικής περιόδου, πετυχαίνοντάς το μόνο σε ηλικία 22 ετών.

Η… κάτω βόλτα

Θεωρούνταν έτοιμος. Είχε όλα τα προσόντα να γίνει ο νέος ηγέτης των «Ταύρων» και να γραφτεί ξανά ιστορία με το όνομα της εν λόγω ομάδας, σαν να την καθοδηγεί ένας άλλος Μάικλ Τζόρνταν. Ωστόσο, στα playoffs της σεζόν 2011/12 μία σειρά από τραυματισμούς – όχι σοβαροί αρχικώς – είχαν ως αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις σε… 39 από τους 66 αγώνες της σεζόν.

Στα playoffs της ίδιας σεζόν δεν είναι εντελώς έτοιμος και στο Game 1 κόντρα στους Φιλαδέλφεια 76ερς τραυματίστηκε, με την διάγνωση να κάνει λόγο για ρήξη χιαστού. Έκτοτε όλα άλλαξαν και δεν θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος παίκτης. Έχασε ολόκληρη την σεζόν 2012/13 και αγωνίστηκε μόλις σε 10 παιχνίδια την επόμενη χρονιά, πριν υποστεί εκ νέου ρήξη χιαστού, απέναντι στους Πόρτλαντ Μπλέιζερς.

If this is it for Derrick Rose, then he had a phenomenal career:

• 1x MVP • 3x All Star • 1x All-NBA First Team • NBA Rookie of the Year

Could’ve been one of the greatest of all time if it wasn’t for his terrible injury luck 💔 pic.twitter.com/zfztX4UIyv

— Grizzlies SZN (@Grizzlies_szn) September 23, 2024

Ο Ντέρικ Ρόουζ θα παραμείνει ένα από τα μεγαλύτερα «what if» στην ιστορία του ΝΒΑ. Τι και αν αυτός ο χαρισματικός πλέι μέικερ δεν τραυματιζόταν ποτέ; Θα είχε γίνει σούπερ σταρ; Θα κατακτούσε το ΝΒΑ και αν ναι, τότε πόσα δαχτυλίδια θα είχε; Ποιους Hall of Famers θα είχε ξεπεράσει; What if…



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό