24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέλος η EQS, έρχεται ηλεκτρική S-Class

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mercedes-Benz σχεδιάζει να αντικαταστήσει την EQS με μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της S-Class, ευθυγραμμιζόμενη με τη στρατηγική της να προσφέρει τόσο κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης για τη ναυαρχίδα της.

Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί το τέλος της EQS μετά από μία μόνο γενιά, αν και θα λάβει ένα facelift στα μέσα του κύκλου πριν από τη σταδιακή απόσυρσή της.

Η επόμενη γενιά της S-Class, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Ola Källenius, θα διαθέτει παρόμοιο σχεδιασμό τόσο για τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και για τις ηλεκτρικές εκδόσεις, αλλά θα κατασκευάζονται σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Η ηλεκτρική S-Class θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική MB.EA Large, ενώ η συμβατική έκδοση θα συνεχίσει με μια ανανεωμένη πλατφόρμα MRA.

Αυτή η προσέγγιση αντικατοπτρίζει τη στρατηγική της BMW με τη Σειρά 7 και το i7, αν και τα μοντέλα της Mercedes δεν θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα.

Η EQS αναμένεται να μεταβεί σε μια ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V, επιτρέποντας ταχύτερη φόρτιση, και μπορεί να εισαγάγει μια νέα χημεία μπαταρίας για μεγαλύτερη αυτονομία.

Η τρέχουσα S-Class θα υποστεί επίσης σημαντική αναβάθμιση το 2026, με τη Mercedes να επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξή της.

Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να αντικατασταθούν γύρω στο 2030 από μια ενοποιημένη S-Class.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις της S-Class και της EQS έχουν μειωθεί απότομα, οδηγώντας σε μειωμένες βάρδιες παραγωγής, αντανακλώντας την ασθενέστερη ζήτηση το 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό