27.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέλος η μουσική από το TikTok – Σοκ για εκατομμύρια χρήστες για τις αναρτήσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Εκατομμύρια χρήστες του TikTok θα δουν αναρτήσεις τους να εξαφανίζονται ή να μπαίνουν στο mute ύστερα από την απόφαση που έλαβε ο κινεζικός κολοσσός να κλείσει για πάντα τη μουσική από την εφαρμογή.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, η TikTok επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει το TikTok Music παγκοσμίως και η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 28η Νοεμβρίου.

Αυτό θα σημάνει το τέλος μιας υπηρεσίας μουσικής TikTok στις πέντε περιοχές στις οποίες βρίσκεται επί του παρόντος η εφαρμογή: Ινδονησία, Βραζιλία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη και Μεξικό.

Οι χρήστες κλήθηκαν να μεταφέρουν λίστες αναπαραγωγής σε άλλες υπηρεσίες το αργότερο στις 28 Οκτωβρίου.

Γιατί κλείνει;

Η Tik Tok στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πλέον θα εστιάζει τους πόρους της στη λειτουργία «Προσθήκη στην εφαρμογή μουσικής», η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να αποθηκεύουν μουσικά κομμάτια που ανακαλύπτουν στην πλατφόρμα βίντεο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το κλείσιμο του TikTok Music οφείλεται εν μέρει στη στρατηγική της εταιρείας να συνεργάζεται με εξωτερικές πλατφόρμες ροής μουσικής όπως το Spotify και το Apple Music, για να αυξήσει την κατανάλωση σε αυτές τις πλατφόρμες αντί να τις ανταγωνίζεται άμεσα.

Σε μια δήλωση, ο Ole Obermann, Global Head of Music Business Development της TikTok, δήλωσε «Η λειτουργία Add to Music App έχει ήδη ενεργοποιήσει εκατοντάδες εκατομμύρια αποθηκεύσεις κομματιών σε playlist σε συνεργαζόμενες υπηρεσίες ροής μουσικής.

«Θα κλείσουμε το TikTok Music στα τέλη Νοεμβρίου για να επικεντρωθούμε στον στόχο μας να προωθήσουμε τον ρόλο της εφαρμογής στην αύξηση της ακρόασης και της αξίας των υπηρεσιών μουσικής ροής, προς όφελος των καλλιτεχνών, των τραγουδοποιών και της βιομηχανίας».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό