16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τέλος εποχής για το Citroen C1

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Citroen ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της παραγωγής του C1, μετά από δύο γενιές, 17 χρόνια ζωής και περίπου 1,2 εκατομμύρια πωλήσεις, αφήνοντας την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία χωρίς εκπροσώπηση στο A-Segment.

Η εταιρία δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει το C1, γι’αυτό και προτείνει ως εναλλακτική λύση το C3 και το ηλεκτρικό Ami, με εκπρόσωπο της να προσθέτει:
Για αυτούς που θέλουν ένα πρακτικό και προσιτό πεντάθυρο, ελπίζουμε πως το C3 θα πάρει την υπάρχουσα πελατεία του C1 όταν οι ιδιοκτήτες αποφασίσουν να ανανεωθούν. Πιστεύουμε πως θα εκπλαγούν ευχάριστα από τον εξοπλισμό και τους χώρους.

Σύμφωνα με τη Citroen, η απόφαση για την κατάργηση του αυτοκινήτου πόλης ελήφθη λόγω των νέων προκλήσεων κινητικότητας, που αντιμετωπίζει η κατηγορία, παράλληλα με τη μεγάλη αλλαγή όσον αφορά τις συνθήκες κυκλοφορίας στις πόλεις και την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης.

Η αλήθεια είναι ότι οι αυστηροί κανονισμοί εκπομπών ρύπων και τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας των σύγχρονων αυτοκινήτων έχουν δυσκολέψει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν ένα προσιτό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης στις μικρότερες κατηγορίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό