27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέλος εποχής για τον ιστορικό W12 της Bentley

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από 20 χρόνια, η Bentley τερμάτισε την παραγωγή του εμβληματικού της κινητήρα W12 6,0 λίτρων twin-turbo, σηματοδοτώντας μια σημαντική στροφή προς πιο βιώσιμα συστήματα κίνησης.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στην Bentley Continental GT του 2003, ο κινητήρας W12 έγινε ο πιο επιτυχημένος 12κύλινδρος κινητήρας της σύγχρονης εποχής, με πάνω από 100.000 μονάδες χειροποίητης κατασκευής.

Αυτός ο συμπαγής κινητήρας, γνωστός για την ισχύ και την αποδοτικότητά του, σημείωσε αύξηση 34% στην ισχύ και 54% στη ροπή κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ μείωσε τις εκπομπές CO2 κατά 25%.

Το νέο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης με βάση τον V8, που προσφέρει περισσότερη ισχύ και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, αντικαθιστά τον W12.

Οι εορτασμοί στο Heritage Garage της Bentley στο Crewe σηματοδότησαν το τέλος μιας εποχής, με τις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης να λαμβάνουν αναμνηστικά έμβολα.

Τα μοντέλα της Bentley με κινητήρα W12 σημείωσαν πολλά ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων δύο παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο και ρεκόρ στο Pikes Peak.

Η δέσμευση της Bentley για καινοτομία συνεχίζεται με την εισαγωγή του υβριδικού συστήματος κίνησης «Ultra High Performance Hybrid» σε μελλοντικά μοντέλα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό