22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέλος εποχής για τη συνεργασία Repsol και Honda!

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάθε μορφή motorsports είναι γεμάτη από κάποιους εμβληματικούς χρωματισμούς – liveries όπως είναι γνωστές στα αγγλικά. Στον κόσμο των rallies για παράδειγμα, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το λευκό με τις κόκκινες και μπλε ρίγες της Martini ή το μπλε με τις πλειάδες και τις χρυσές ζάντες της Subaru. Στην Formula 1, η Marlboro μπορεί να έχει εκδιωχθεί εδώ και χρόνια ως βλαβερή αλλά ζει για πάντα στις αναμνήσεις μας είτε με την Ferrari, είτε παλαιότερα με την Honda ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει τις Williams με τις χορηγίες της Camel και της Canon. Για πολλούς οπαδούς των δύο τροχών, το ίδιο ισχύει και για την Repsol που εδώ και 30 χρόνια έχει συνδέσει το όνομα της με την Honda. 30 ολόκληρα χρόνια αλλά όπως όλα δείχνουν, ούτε ένα παραπάνω καθώς η ισπανική πετρελαϊκή θα διακόψει την συνεργασία της με την ιαπωνική ομάδα στο τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Η συνεργασία της Honda Racing Corporation με την Repsol ξεκίνησε το 1995, τον δεύτερο χρόνο της 5-ετούς κυριαρχίας του Mick Doohan και έκτοτε, ο χαρακτηριστικός χρωματισμός που συνδυάζει το πορτοκαλί, το κόκκινο και το λευκό παρέμεινε πάνω στις μοτοσικλέτες της Honda για το μοναδικό πρωτάθλημα του Alex Criville, τα τρία πρωταθλήματα του Valentino Rossi, τα μονά πρωταθλήματα των Nicky Hayden και Casey Stoner και τους 6 τίτλους του Marc Marquez, με τον τελευταίο να είναι το 2019. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι από την πρώτη χρονιά της συνεργασίας των δύο εταιριών το 1995, έως το τελευταίο πρωτάθλημα που κατάκτησαν μαζί το 2019, καμία Honda με τα χρώματα της Repsol δεν είχε τερματίσει αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε χαμηλότερη θέση από την 3η όμως το 2020 ξεκίνησαν τα προβλήματα του Marc Marquez και το σερί “έσπασε”. Τις τελευταίες τέσσερεις σεζόν η Honda έχει τερματίσει 4η ή ακόμα χαμηλότερα στην κατάταξη και ως έχουν τα πράγματα, δεν φαίνεται πως οι τύχες της θα αλλάξουν σύντομα. Ο Marquez έφυγε για την Gresini Ducati και η αυτοκρατορία της Honda θυμίζει έντονα την φράση “περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις” – η τελευταία νίκη της ήταν το 2021 και φέτος βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η χορηγία της Repsol μειώθηκε ήδη από φέτος και αυτό είναι εμφανές στις μοτοσικλέτες τις Honda που ελάττωσε εμφανώς τον χώρο που καταλαμβάνουν τα χρώματα και τα σήματα της ισπανικής εταιρίας πάνω τους – όσο τις βλέπουμε καθώς σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος δεν έχουν απασχολήσει την πρώτη δεκάδα… Στον κενό χώρο πάνω στις μοτοσικλέτες έχουν επανέλθει τα παραδοσιακά χρώματα της Honda αν και μένει να δούμε τι θα γίνει το 2025 αν η Honda καταφέρει να βρει κύριο χορηγό παρά τις απογοητευτικές εμφανίσεις της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό