16.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τέλος εποχής για την Chevrolet Camaro

Ειδήσεις Ελλάδα

Άλλο ένα muscle car εγκαταλείπει την σκηνή. Μετά την εκκωφαντική ανακοίνωση της αποχώρησης του Dodge Challenger στα τέλη του τρέχοντος έτους, η Chevrolet έκανε γνωστό ότι η παραγωγή της 6ης γενιάς της Camaro θα τερματιστεί σύντομα και προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει κάποιος αντικαταστάτης για να πάρει την σκυτάλη. Έπειτα από 9 χρόνια, πουλώντας περισσότερα από 72.000 αυτοκίνητα την πρώτη πλήρη χρονιά της στην αγορά, η 6η γενιά της Camaro αποχαιρετά χωρίς να έχει καταφέρει να επιτύχει τα επίπεδα δημοτικότητας του προκατόχου της που έσπασε το φράγμα των 80.000 αυτοκινήτων 5 διαφορετικές χρονιές, αλλά αυτό δεν κάνει ευκολότερο το αντίο.

Η Chevrolet σκοπεύει να αποχαιρετίσει το εμβληματικό muscle car της με μία ειδική, “Collectors Edition” έκδοση για την οποία θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες στο προσεχές μέλλον αλλά επιβεβαίωσε ότι ο κύκλος της 6ης γενιάς θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024, όταν τα τελευταία παραδείγματα κυλίσουν τους τροχούς τους στο Lansing Grand River Assembly Plant. Η αμερικανική εταιρία προσπαθεί πάντως να καθησυχάσει τους φίλους της Camaro τονίζοντας ότι “αυτό δεν είναι το τέλος για αυτή την ιστορία”. Είναι σαφές λοιπόν ότι η Chevrolet έχει πλάνα για την συνέχιση του ονόματος “Camaro” στο μέλλον αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη να ανακοινώσει αυτά τα πλάνα ή έστω να δώσει κάποιο στοιχείο σχετικά με την κατεύθυνση που θα κινηθεί για τον άμεσο ή έμμεσο αντικαταστάτη.

Έχουν κυκλοφορήσει φήμες που κάνουν λόγο για τη μεταμόρφωση της Camaro σε SUV, όπως έκανε η Ford με την Mustang Mach-E, ή σε sedan ενώ άλλες πηγές αναφέρουν πως η Chevrolet σκοπεύει να δημιουργήσει μία ολόκληρη οικογένεια οχημάτων η οποία θα χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποια μορφή κι αν πάρει η επόμενη γενιά της Camaro, θα ενσωματώνει την τεχνολογία του εξηλεκτρισμού είτε με υβριδικά κινητήρια σύνολα, είτε ως αμιγώς ηλεκτρική. Όπως σίγουρο είναι το γεγονός ότι για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον, η Ford Mustang θα παίζει μόνη της στην κατηγορία των muscle cars…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό