22.1 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέλος από την Εθνική Αγγλίας ο Σάουθγκεϊτ

Ειδήσεις Ελλάδα

«Εκ μέρους του αγγλικού ποδοσφαίρου, θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και τον Στιβ Χόλαντ για όλα όσα έχουν πετύχει».

Έτσι ξεκινά η επιστολή με την οποία ο Μαρκ Μπούλινγχαμ, διευθύνων σύμβουλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας, ανακοίνωσε την αποχώρηση του ομοσπονδιακού τεχνικού, ο οποίος έφυγε από την Εθνική ομάδα μετά από οκτώ χρόνια.

«Τα τελευταία οκτώ χρόνια έχουν μεταμορφώσει την ανδρική ομάδα της Αγγλίας, προσφέροντας αξέχαστες αναμνήσεις σε όλους όσους αγαπούν τα “Τρία Λιοντάρια”. Αναπολούμε την εποχή του Γκάρεθ με τεράστια υπερηφάνεια – η συνεισφορά του στο αγγλικό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού ρόλου στην ανάπτυξη παικτών και στη μεταμόρφωση της κουλτούρας, ήταν μοναδική. Ωστόσο, είναι το πιο αξιοσημείωτο ρεκόρ νικών του σε τουρνουά», υπογραμμίζεται.

«Πριν από τον Γκάρεθ, η μεγαλύτερη περίοδος κατάταξης μας στην πρώτη πεντάδα του κόσμου ήταν επτά μήνες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του μείναμε εκεί για έξι χρόνια. Ο Γκάρεθ έκανε δυνατό το αδύνατο κι έθεσε γερές βάσεις για μελλοντική επιτυχία. Τον εκτιμούν οι παίκτες, η προπονητική ομάδα, όλοι στην FA και σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Είμαστε πολύ περήφανοι για όλα όσα έχουν πετύχει ο Γκάρεθ και ο Στιβ για την Αγγλία και θα τους είμαστε για πάντα ευγνώμονες», προσθέτει ο Μπούλινγχαμ.

Όσο για τη διάδοχη κατάσταση; «Η διαδικασία για τον διορισμό του διαδόχου του Γκάρεθ βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη και στοχεύουμε να επιβεβαιώσουμε τον νέο προπονητή μας το συντομότερο δυνατό. Η πορεία μας στο UEFA Nations League ξεκινά τον Σεπτέμβριο κι έχουμε έτοιμη μια προσωρινή λύση εάν χρειαστεί. Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν αναπόφευκτες εικασίες, αλλά δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω τη διαδικασία μας μέχρι το ραντεβού», καταλήγει ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό