16.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τέλη Αυγούστου το τείχος ανοσίας με το 70% των εμβολιασθέντων

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είμαστε στην 7η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, τόσο σε σύνολο εμβολιασθέντων, ποσοστό επί του πληθυσμού όσο και στον ρυθμό εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους»

Την εκτίμηση ότι στα τέλη Αυγούστου μπορεί να έχει επιτευχθεί το τείχος ανοσίας, καθώς έχουμε 90 με 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, εξέφρασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Θα είμαστε κοντά στο 70%, ίσως χρειαστούμε λίγο περισσότερο», τόνισε ερωτηθείς για τις απόψεις ειδικών που λένε ότι λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, το ποσοστό των εμβολιασμένων πρέπει πλέον να ανέλθει στο 80% με 85%», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είμαστε στην 7η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, τόσο σε σύνολο εμβολιασθέντων, ποσοστό επί του πληθυσμού όσο και στον ρυθμό εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους. Ο αριθμός είναι ικανοποιητικός, αλλά η μεγάλη μας αγωνία είναι να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός. Αν διατηρηθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα έχουμε πετύχει το στόχο μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, από τους 2.245 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που έχασαν τη ζωή τους στο τρίμηνο Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου, μόνο οι 22 ήταν εμβολιασμένοι. Επανέλαβε ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων, και ο κάθε πολίτης μπορεί πλέον να επιλέγει το εμβόλιο που επιθυμεί στο εμβολιαστικό κέντρο που τον βολεύει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό