24.5 C
Athens
Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Τέιλορ Σουίφτ: Υλικό του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα είχε ο ύποπτος που σχεδίαζε επίθεση στη Βιέννη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γκέρχαρντ Κάρνερ, σύμφωνα με το Associated Press, δήλωσε πως ο τζιχαντιστής που συνελήφθη είχε στην κατοχή του υλικό του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους αλλά και της Αλ Κάιντα το οποίο εντόπισαν οι αρχές στο σπίτι του. 

«Η κατάσταση ήταν σοβαρή, η κατάσταση είναι σοβαρή αλλά μπορούμε να πούμε ότι αποφεύχθηκε μία τραγωδία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κάρνερ. 

Οι δυο συλληφθέντες, ένας 19χρονος Αυστριακός με τουρκικές «ρίζες» και ένας 17χρονος ομοεθνής του με «ρίζες» από τη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τις αρχές σχεδίαζαν να χτυπήσουν έξω από το στάδιο όπου είχε προγραμματιστεί η συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ προκαλώντας όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα πιθανότατα με εκρηκτικά. 

Σύμφωνα με τις αυστριακές αρχές, τις οποίες επικαλείται το AP, ο 19χρονος είναι ριζοσπαστικοποιημένος έχοντας σχέσεις με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος και έχει παραδεχθεί ότι το σχέδιο του ήταν «να πεθάνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άπιστοι». 

Οι συναυλίες είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη, Παρασκευή και το Σάββατο και ήταν και οι τρεις sold out με τα 65.000 και πλέον εισιτήρια να έχουν εξαφανιστεί από τις πρώτες ώρες κυκλοφορίας τους. 

Σύμφωνα με το Reuters χιλιάδες οπαδοί της Τέιλορ Σουίφτ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές της συναυλίας για να ζητήσουν τη ματαίωση και όχι την ακύρωση των συναυλιών, ωστόσο η εταιρεία δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και πως θα επιστραφούν σε όλους τα χρήματα των εισιτηρίων. 

Swift fans were horrified at the threat, with some begging organizers to postpone the concert instead of canceling it outright. Promoters have said they will pay back tickets pic.twitter.com/cBqGJARODz

— Reuters (@Reuters) August 8, 2024



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό