32.2 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024

Τέιλορ Σουίφτ: «Κρύβουν» τους άστεγους στο Εδιμβούργο πριν τη συναυλία της

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Εδιμβούργο ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στις 7, 8 και 9 Μαΐου και όλα πρέπει να δείχνουν τέλεια.

Οι άστεγοι, οι λούμπεν της ζωής, πρέπει να είναι αόρατοι. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος είναι ο εκτοπισμός τους προς άλλες πόλεις.

Όπως καταγγέλλει η δομή Shelter Scotland, αρκετοί άστεγοι τους οποίους υποστηρίζει στάλθηκαν σε άλλες πόλεις, όπως το Αμπερντίν και τη Γλασκώβη, μέχρι και το Νιούκαστλ, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την πόλη.

Το δημοτικό συμβούλιο του Εδιμβούργου αναζητά «κατάλληλα, εναλλακτικά καταλύματα»

Σημειώνεται ότι υπάρχει νομική υποχρέωση για τα άτομα που έχουν κηρυχθεί άστεγοι στη Σκωτία να τους προσφέρεται έκτακτη προσωρινή διαμονή, πιθανόν σε ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι απομακρύνονται άστεγοι από καταλύματα όπου ήδη διαμένουν, μόνο όσοι φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία.

Η οργάνωση τονίζει ότι είναι «κατάφωρη αδικία» να βρίσκονται οι άστεγοι σε «άμεσο ανταγωνισμό» με τους τουρίστες.

Εν τω μεταξύ, το δημοτικό συμβούλιο του Εδιμβούργου αναζητά «κατάλληλα, εναλλακτικά καταλύματα».

Εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές αναμένεται να συρρεύσουν στην πόλη τις επόμενες ημέρες για τις συναυλίες της Αμερικανίδας σούπερ σταρ της ποπ, ως εκ τούτου ο ανταγωνισμός για τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι πολύ έντονος.

Το BBC σημειώνει ότι πολλοί άστεγοι απομακρύνθηκαν από το Εδιμβούργο για να βρεθεί χώρος για τους χιλιάδες τουρίστες, που θα συρρεύσουν στην πόλη ενόψει των συναυλιών της Τέιλορ Σουίφτ.

Homeless sent out of city to make room for Taylor Swift fans https://t.co/oYo7GpvuJv

— BBC Edinburgh & East (@BBCEastScot) May 29, 2024

«Δεν ξέρω τι πρόκειται να μου συμβεί»

Ο Αλεξάντερ, ο οποίος είναι άστεγος εδώ και τέσσερις μήνες, δήλωσε στο BBC ότι φοβόταν πως θα βρισκόταν ξανά στους δρόμους αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο 20χρονος διαμένει αυτή τη στιγμή σε ένα προσωρινό ξενοδοχείο στο Εδιμβούργο, αλλά λέει ότι θα πρέπει να φύγει την Παρασκευή και να παρουσιαστεί ξανά ως άστεγος στο δημοτικό συμβούλιο.

«Θα είναι σχεδόν αδύνατο να βρω κατάλυμα γιατί όλα είναι κλεισμένα ή έχουν ανεβάσει τις τιμές τους», τονίζει.

Το δημοτικό συμβούλιο κλείνει τουριστικά καταλύματα -όπως ξενοδοχεία- για τους άστεγους ως έσχατη και βραχυπρόθεσμη λύση.

Ο Αλεξάντερ αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ακόμα που θα πάει μετά την Παρασκευή και ισχυρίζεται ότι στο παρελθόν του είχαν δώσει έναν υπνόσακο και του είχαν πει να κοιμηθεί στον δρόμο.

«Έχω κατάθλιψη και άγχος. Δεν ξέρω τι πρόκειται να μου συμβεί. Είμαι περισσότερο νευρικός, φοβάμαι, γιατί δεν ξέρω πού θα καταλήξω την Παρασκευή ή μετά από αυτήν», υπογραμμίζει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό