24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ.Φαναράς: «Έχουμε πρόβλημα δημοκρατίας και όχι δημοσκοπήσεων»

Ειδήσεις Ελλάδα

Για το «κλίμα τρομοκρατίας» κατά των εταιρειών δημοσκοπήσεων μίλησε και ο Στράτος Φαναράς της Metron Analysis και τόνισε πως «δεν ήταν σε θέση να κάνουν τη δουλειά τους, αφού βρίσκονται διαρκώς υπό την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ». «Είμαι ο άνθρωπος που υπέστη τη μεγαλύτερη επίθεση γιατί τολμούσε να δώσει τη μεγαλύτερη διαφορά. Αυτό είναι λοιπόν ένα πρόβλημα Δημοκρατίας και όχι δημοσκοπήσεων. Και ο νόων νοείτο», ανέφερε στο MEGA ο πρόεδρος της Metron Analysis.

«Το exit poll δίνεται σε δύο ανακοινώσεις, η μια στο 80% με στοιχεία ως τις 16.30. Τότε, υπήρχε ένας γενικευμένος ψίθυρος, σχετικά με αυτά που θα πάθουμε, λόγω της μεγάλης διαφοράς. Από πριν, υπήρχε ένα γενικότερο κλίμα πως η διαφορά που έδινε το exit poll, δεν υπάρχει. Στα τελικά στοιχεία, η διαφορά διευρύνθηκε. Στο 100% το πάνω όριο της Νέας Δημοκρατίας ήταν 41,5% και το κάτω όριο του ΣΥΡΙΖΑ 23,5%» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φαναράς.

«Υπήρχαν απειλές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, έλεγαν πως σήμερα θα είχαν εγκατασταθεί εισαγγελείς στη Metron Analysis. Η τάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ενισχύεται τις τελευταίες ώρες. Εκεί μπορεί να χάσουμε 1-2%. Η συζήτηση ήταν πως θα μας πάρουν το κεφάλι επειδή δεν υπάρχει διαφορά. Τώρα θέλουν να μας το πάρουν επειδή η διαφορά ήταν μεγάλη. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό