25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Σύστημα «Big Brother» από τη Ford για την αναφορά παραβάσεων στους δρόμους

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια πρόσφατη κατοχύρωση πατέντας από τη Ford με τίτλο “Systems and Methods for Detecting Speeding Violations” φαίνεται να δείχνει ότι η εταιρεία εξετάζει έναν τρόπο αυτόματης καταγγελίας των οδηγών που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων (USPTO), η αίτηση εξετάζει τρόπους με τους οποίους η Ford μπορεί να χρησιμοποιήσει τα οχήματά της και την τεχνολογία των ενσωματωμένων καμερών και αισθητήρων για να ανιχνεύσει πρώτα έναν οδηγό που παραβιάζει την ταχύτητα και στη συνέχεια να τον αναφέρει στις αρχές.

Μια σειρά από βασικά σκίτσα και σχεδιαγράμματα δείχνουν πώς η τεχνολογία της Ford μπορεί να αντιληφθεί πότε ένας άλλος οδηγός υπερβαίνει το όριο ταχύτητας, να ενεργοποιήσει στη συνέχεια την κάμερα και να καταγράψει εικόνες, προτού διαβιβάσει τις πληροφορίες σε κοντινά “οχήματα καταδίωξης” ή να τις καταγράψει σε έναν server.

Η πατέντα αναφέρει ότι η ταχύτητα του παραβατικού οχήματος, τα δεδομένα θέσης GPS και οι καθαρές εικόνες ή το μπορούν να καταγραφούν και να αποσταλούν στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να αποφασίσουν να ξεκινήσουν καταδίωξη.

Ωστόσο, η Ford δεν ξεκαθαρίζει στην κατάθεση της πατέντας αν αυτή η πιθανή μελλοντική τεχνολογία προορίζεται μόνο για τα ειδικά προσαρμοσμένα περιπολικά της αστυνομίας ή αν θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε επιβατικά οχήματα ή ακόμη και σε αυτόνομα ταξί.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Ευρώπη, είναι πλέον υποχρεωτικό όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται να είναι εφοδιασμένα με χαρακτηριστικά Intelligent Speed Assist, τα οποία είτε επιβραδύνουν αυτόματα το αυτοκίνητο στο νόμιμο όριο ταχύτητας του δρόμου είτε αναγκάζουν τον οδηγό να επιβραδύνει με όλο και πιο ενοχλητικά ηχητικά και απτικά σήματα.

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό