21.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη στις 11:00

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί αύριο σε σύσκεψη τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αύριο Τετάρτη 24 Μαΐου, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11:00.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα έκλεισε ο κύκλος των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς, όπως αναμένονταν, να προκύψει κυβερνητική λύση ή έστω προσπάθεια κυβερνητικής λύσης. Τόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και ο Νίκος Ανδρουλάκης επέστρεψαν τη διερευνητική εντολή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του χθες με την ΠτΔ, επέστρεψε τη διερευνητική εντολή λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Θεωρώ χρέος μου να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το εμπόδιο της απλής αναλογικής και προτίθεμαι να σας επιστρέψω την διερευνητική εντολή το απόγευμα, ώστε να κάνουμε εκλογές, ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα, με την κυρία Σακελλαροπούλου χωρίς να παραλάβει ούτε εκείνος την εντολή ενώ εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών «οδυνηρό», ενώ ανέλαβε ακέραια την ευθύνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός, επέστρεψε επίσης την διερευνητική εντολή καθώς όπως είπε «δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό