29.2 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σύντομα στην Ελλάδα 4 αεροδρόμια και 10 αεροσκάφη κάθετης απογείωσης (eVTOL)

Ειδήσεις Ελλάδα

Μία πρώτη γεύση από τις μετακινήσεις του μέλλοντος θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν σύντομα τόσο οι Έλληνες όσο και οι ξένοι τουρίστες καθώς όπως ανακοίνωσε η Aria Hotels,η ελληνική θυγατρική εταιρεία του – επίσης ελληνικών συμφερόντων – ομίλου Libra Group, σχεδιάζει την κατασκευή και τη λειτουργία τεσσάρων vertiports στην Ελλάδα, τα οποία θα υποστηρίζουν ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL).

Ο σχεδιασμός είναι  να τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία, όπως η Αθήνα, η νότια ηπειρωτική Ελλάδα και οι Κυκλάδες, με σκοπό την ενίσχυση της περιφερειακής συνδεσιμότητας και την προώθηση του οικοτουρισμού. Πρόκειται για την πρώτη κατασκευή του είδους και αποτελεί μέρος μιας επένδυσης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, για την προώθηση των eVTOL και την ενίσχυση της βιώσιμης οικονομίας στην Ελλάδα.

Έρχονται 10 ηλεκτρικά αεροσκάφη

Τα Aria Hotels, με περίπου 70 καταλύματα σε όλη την Ελλάδα ανακοίνωσε το 2022 ότι θα γίνει μία από τις πρώτες εταιρείες φιλοξενίας παγκοσμίως και η πρώτη στην Ελλάδα η οποία θα διαχειριστεί την λειτουργία  των  καινοτόμων αεροσκαφών eVTOL. Σχεδιασμένα από την BETA Technologies, τα Aria Hotels έχουν μισθώσει 10 αμιγώς ηλεκτρικά αεροσκάφη ALIA eVTOL μέσω συμφωνίας με την LCI, θυγατρική του Libra Group και κορυφαία εκμισθώτρια αεροσκαφών.

Τα νέα vertiports θα περιλαμβάνουν σταθμούς φόρτισης για τα ηλεκτρικά αεροσκάφη και χώρους αναμονής για τους επισκέπτες, χωρίς να απαιτούν μεγάλη έκταση και με μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις σε σύγκριση με τις υποδομές των παραδοσιακών αεροσκαφών. Τα αεροσκάφη eVTOL είναι μηδενικής εκπομπής άνθρακα και έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν πέντε επιβάτες και έναν πιλότο ή ωφέλιμο φορτίο έως 635 κιλά. Με μέγιστη εμβέλεια 250 ναυτικών μιλίων και τη δυνατότητα επαναφόρτισης σε λιγότερο από μία ώρα,  είναι ιδανικά για τη μεταφορά επισκεπτών από την ηπειρωτική Ελλάδα στα νησιά της και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο μεταξύ τους.

Τα Aria Hotels θα επιβλέπουν τη λειτουργία των αεροδρομίων και θα διαχειρίζονται τα 10 eVTOL, προσφέροντας αποτελεσματικές και φιλικές προς το περιβάλλον ταξιδιωτικές επιλογές τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ντόπιους.

Τα βασικά πλεονεκτήματα των αεροσφακών eVLOT: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα: Τα αεροσκάφη eVTOL παράγουν μηδενικές εκπομπές κατά τη διάρκεια της πτήσης, μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση και υποστηρίζοντας τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.Μειωμένη ηχορύπανση: Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά ελικόπτερα, τα αεροσκάφη eVTOL λειτουργούν απόλυτα  αθόρυβα, ελαχιστοποιώντας την ηχορύπανση..Επιχειρησιακή αποδοτικότητα: Τα eVTOL προσφέρουν ταχύτερους χρόνους ταξιδιού παρακάμπτοντας την παραδοσιακή κυκλοφοριακή συμφόρηση, παρέχοντας μια ταχύτερη εναλλακτική λύση για ταξίδια μικρών και μεσαίων αποστάσεων.Οικονομικός αντίκτυπος: Η ανάπτυξη και η λειτουργία των υποδομών eVTOL δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και τονώνουν την οικονομία στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού.Στήριξη των τοπικών κοινοτήτων: Η αυξημένη προσβασιμότητα και συνδεσιμότητα που παρέχουν τα eVTOL έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τις τοπικές οικονομίες, φέρνοντας περισσότερους επισκέπτες σε μικρές και απομακρυσμένες κοινότητες, υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και διατηρώντας την πολιτιστική κληρονομιά.

Ο κος Μάκης Πανταζάτος, Διευθύνων Σύμβουλος των Aria Hotels, δήλωσε: «Τα Aria Hotels με την συγκεκριμένη επένδυση έχουν ως βασική επιδίωξη την ενίσχυση του τουρισμού στην Ελλάδα, την προσφορά μοναδικών ταξιδιωτικών εμπειριών μέσω της συνδεσιμότητας που θα προσφέρουν τα EVTOL,δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας, προωθώντας ταυτόχρονα τη βιώσιμη ανάπτυξη γεγονός που αποτελεί μία από τις βασικές αξίες μας ως εταιρεία του Libra Group». Και συνέχισε: «Με τον σχεδιασμό αυτής της στρατηγικής υποδομής, είμαστε υπερήφανοι που πραγματοποιούμε τις πρώτες στο είδος τους και στον συγκεκριμένο τομέα επενδύσεις που θα επιτρέπουν στην Ελλάδα να επωφεληθεί από τις καινοτόμες τεχνολογίες σε συνδυασμό με την οικολογική βιωσιμότητα. Η επένδυση αυτή προάγει επίσης την κινητήρια αποστολή της Aria να προσελκύσει περισσότερους ταξιδιώτες έτσι ώστε να συνδεθούν με τον αυθεντικό πολιτισμό, την ιστορία και την απαράμιλλη και ποικίλη ομορφιά της Ελλάδας».

Ο κος Μάνος Κουλίγκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Libra Group, δήλωσε: «Η Libra Group έχει πολυετή παρουσία στην Ελλάδα και δεσμεύεται να στηρίξει τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή της, μεταξύ άλλων μέσω στρατηγικών επενδύσεων που αντικατοπτρίζουν τις απεριόριστες δυνατότητες της χώρας». Και συνέχισε: «Μέσω του καινοτόμου έργου των Aria Hotels, σε συνεργασία με τη θυγατρική μας εταιρεία αεροδιαστημικής και τον κορυφαίο παγκόσμιο εκμισθωτή αεροσκαφών LCI, θα υποστηρίξουμε τον βιώσιμο τουρισμό και την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου στον τομέα της φιλοξενίας, της αεροδιαστημικής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όχι μόνο».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό