24.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Σύννεφα mammatus: Εντυπωσίασε το σπάνιο φαινόμενο στον ουρανό του Ηρακλείου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα εντυπωσιακό και σπάνιο θέαμα αντίκρισαν χθες Πέμπτη (26/9) στον ουρανό οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Ηρακλείου στην Κρήτη, καθώς εμφανίστηκαν σύννεφα mammatus.

Όπως αναφέρει το iraklionews.gr, αυτά τα μοναδικά σύννεφα, που μοιάζουν με «σακούλες» ή «θύλακες», δημιούργησαν μια μαγευτική ατμόσφαιρα, προσελκύοντας την προσοχή πολλών κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Τα mammatus εμφανίζονται συνήθως μετά από έντονες καταιγίδες και θεωρούνται σπάνιο καιρικό φαινόμενο. Σήμερα, οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτά τα σύννεφα καθώς ο ουρανός γέμισε με τις εντυπωσιακές τους μορφές, δημιουργώντας μια αίσθηση θαυμασμού και περιέργειας.

Φωτ.: iraklionews.gr

Η ιδιαιτερότητα του φαινομένου συνδυάστηκε με το φως της δύσης, προσφέροντας ένα μοναδικό σκηνικό που όλοι ήθελαν να αποτυπώσουν. Οι κάτοικοι του Ηρακλείου κατέγραψαν φωτογραφίες και βίντεο, μοιράζοντας το εντυπωσιακό θέαμα στα κοινωνικά δίκτυα και δημιουργώντας κλίμα ενθουσιασμού και συζήτησης.

Φωτ.: iraklionews.gr
Τι είναι τα σύννεφα mammatus

Τα mammatus είναι σύννεφα που χαρακτηρίζονται από τη μορφή τους, που μοιάζει με «σακούλες» ή «θόλους» στον ουρανό.

Τα νέφη αυτά πήραν το όνομά τους από τη λατινική λέξη mamma που σημαίνει «μαστός» ή «στήθος». Συνήθως όταν εμφανίζονται προμηνύουν καταιγίδα και μάλιστα έντονη ή μπορεί σε κοντινή περιοχή να σημειώνεται έντονη καταιγίδα, ενδέχεται όμως να σχηματιστούν και σε άλλους τύπους νεφών stratocumulus, altostratus ή altocumulus χωρίς όμως να δώσουν βροχή.

Η παρουσία τους αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια και εντυπωσιακά καιρικά φαινόμενα.

Φωτ.: iraklionews.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό