28.7 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Σύμη: Κορυφώνεται η αγωνία για τον παρουσιαστή του BBC – Αποκαλυπτικές μαρτυρίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αγωνία για την οικογένεια και τους συνεργάτες του δημοφιλούς παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ κορυφώνεται, μιας και τα ίχνη του ακόμα αγνοούνται. Ακαρπες παρέμεναν έως αργά το βράδυ της Πέμπτης οι έρευνες από γη και θάλασσα για τον εντοπισμό του παρουσιαστή του BBC, που εξαφανίστηκε την Τετάρτη (05/06) στη Σύμη.

Τα ίχνη του Μάικλ Μόσλεϊ χάθηκαν, όταν επέστρεφε με τα πόδια από παραλία του νησιού ακολουθώντας ένα μονοπάτι. Η γυναίκα του δεν μπορούσε να τον εντοπίσει και ειδοποίησε την αστυνομία.

To πρωί της Πέμπτης 6 Ιουνίου, η σύζυγός του έκανε δήλωση εξαφάνισης του 67χρονου δημοσιογράφου στην αστυνομία και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Ωστόσο, παρά την μεγάλη από έδαφος και θάλασσα κινητοποίηση των αρχών ο Μάικλ Μόσλεϊ δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στις αρχές, αφότου έγινε γνωστή η εξαφάνισή του βρετανού παρουσιαστή, υποστήριξαν ότι τον είδαν το μεσημέρι της Τετάρτης κοντά σε στάση λεωφορείου στην περιοχή Πέδι.

Η μαρτυρία στην ΕΡΤ

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ μια γυναίκα φέρεται να τον είδε για τελευταία φορά και η οποία μίλησε αποκλειστικά στο ΕΡΤNews. «14:20 φεύγω από το σπίτι μου να πάω στα δωμάτια και τον βλέπω δίπλα σε κάδους σκουπιδιών να μιλάει με κάποιον, κάπως ηλικιωμένο» περιέγραψε αρχικά η γυναίκα που φέρεται να τον είδε για τελευταία φορά πριν χαθούν τα ίχνη του. «Ο άλλος που ήταν δίπλα του φορούσε ένα καρό πουκαμισάκι πολύ λεπτό», συνέχισε.

Μάλιστα η γυναίκα, μιλώντας στο ΕΡΤNews, διευκρίνισε ότι πρώτα τον είδε και αφού ξεκίνησε η αναζήτησή του και δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία του αντιλήφθηκε ότι τον είχε δει.

Τα τελευταία σημεία

Σύμφωνα με τις αρχές, η περιοχή από όπου πιθανώς πέρασε ο Μόσλεϊ είναι κατά τμήματα αδιάβατη και επικίνδυνη. 

Ο Λευτέρης Παπακαλοδουκας, δήμαρχος Σύμης είπε στο Star ότι «είναι ένα περιπατητικό μονοπάτι, όχι πολύ δύσκολο, αλλά ούτε και εύκολο. Μέχρι το Γιαλό είναι περίπου μισή ώρα με τα πόδια, δεν ξέρουμε αν ακολούθησε αυτό το δρόμο και χάθηκε, λόγω και της υπερβολικής ζέστης».

Ισχυρές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν σε ξηρά και θάλασσα στη Σύμη, για τον εντοπισμό 67χρονου βραβευμένου βρετανού δημοσιογράφου, ο οποίος βρισκόταν στο νησί για διακοπές μαζί με την 64χρονη σύζυγο για να περάσουν μερικές ημέρες ξεκούρασης.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Ρόδο μετέβη στο νησί, ενώ στις έρευνες των αστυνομικών και των εθελοντών που συνέδραμαν και ένας εκπαιδευμένος σκύλος και ελικόπτερο.

Ο «γκουρού» της διαλειμματικής νηστείας

Ο Μάικλ Μόσλεϊ είναι πολύ γνωστός δημοσιογράφος, παραγωγός και παρουσιαστής που εργάζεται για το BBC από το 1985.

Είναι περισσότερο γνωστός ως παρουσιαστής τηλεοπτικών προγραμμάτων για τη βιολογία και την ιατρική και τις τακτικές εμφανίσεις του στο The One Show. Ο Mosley είναι υποστηρικτής της διαλείπουσας νηστείας και της δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες που έχει γράψει βιβλία που προωθούν την κετογονική δίαιτα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό