27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Σύλλογος λογιστών Καλύμνου: «Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

Κάλυμνος, 24 Ιουλίου 2024

Οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί της Περιφερειακής ενότητας Καλύμνου ζουν το τελευταίο διάστημα όπως και όλοι οι συνάδελφοι της χώρας, μία πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία δεν έχουμε ξανά συναντήσει.

Δεν θέλουμε να αναλύσουμε τα ζητήματα που αντιμετωπίσαμε για μια ακόμη φορά κατά την υποβολή των φορ. Δηλώσεων. Την ανετοιμότητα του συστήματος, τις αλλαγές που επέφεραν τα myDATA και ο τεκμαρτός τρόπος φορολόγησης. Πρόκειται για μία φορολογική χρονιά όπου οι φορ. δηλώσεις απαιτούν την δέουσα προσοχή αλλά και περισσότερο χρόνο από προηγούμενα έτη. Όλα αυτά είναι ήδη γνωστά καθώς από πολύ νωρίς τα έχουν προβάλλει με επιστολές και τοποθετήσεις σε Μ.Μ.Ε. τόσο το Ο.Ε.Ε., η ΠΟΦΕΕ και πολλοί σύλλογοι.

Σε αυτό που θέλουμε να σταθούμε είναι στη στάση που κρατάει το υπουργείο μέσω του κ. Χατζηδάκη και των λοιπών συνεργατών του. Στον τρόπο που αντιμετωπίζουν έναν ολόκληρο κλάδο, τους φορολογούμενους που εκπροσωπούμε αλλά και τις οικογένειες μας.

Ζητάμε το αυτονόητο, επαρκή χρόνο για την ορθή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ποτέ στα χρονικά δεν έχει λήξει η περίοδος των δηλώσεων τόσο σύντομα, πόσο ακόμα σε μια χρονιά με τόσες αλλαγές. Δουλεύουμε νυχθημερόν, έχουμε χάσει την καθημερινότητά μας, τις οικογένειές μας, την υγεία μας και πάλι δεν προλαβαίνουμε.

Και αντί να αφουγκραστούν, να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να δώσουν λύση, βγαίνει δημόσια ο κ. Τσάπαλος να μας ειρωνευτεί και να μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε νωρίτερα διακοπές.

Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε καν την κατάπτυστη, ανώριμη και ξεδιάντροπη στάση απέναντι σε ένα επιστημονικό κλάδο ο οποίος κρατάει στις πλάτες του το φορολογικό και οικονομικό σύστημα της χώρας.

Πάρτε όποια απόφαση θέλετε για παράταση, γεμίστε με πρόστιμα 800.000 χιλιάδες φορολογούμενους και δημιουργήστε ένα χάος στα γραφεία μας.

Μια δέσμευση όμως από όλους μας. Αφού είστε καλοί στα στοιχήματα, θέλουμε να βάλουμε και εμείς ένα στοίχημα μαζί σας, αλλά όχι τώρα, στις εκλογές.

Ο Σύλλογος Λογιστών ΠΕ. Καλύμνου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό