35.5 C
Athens
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024

«Σωτηρία» – Γιατροί καταγγέλλουν: Έκρυψαν την αλήθεια για τις μάσκες που έλαβαν Διαψεύδει το Υπουργείο

Ειδήσεις Ελλάδα

«Σωτηρία» – Γιατροί καταγγέλλουν: Ακατάλληλες μάσκες για το υγειονομικό προσωπικό έλαβαν, δήθεν «υψηλής αναπνευστικής προστασίας τύπου ffp2». Ήταν του εμπορίου καταγγέλλει ο διευθυντής νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

«Σωτηρία» – Γιατροί καταγγέλλουν: Έντονη αντίδραση προκάλεσε στους κόλπους ιατρών το συμβάν στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Συγκεκριμένα τους έδωσαν μη ιατρικές μάσκες εμπορίου που διαφημίζονται προς το γενικό καταναλωτικό κοινό ως «κατάλληλες για την ατμοσφαιρική ρύπανση» ως δήθεν «υψηλής αναπνευστικής προστασίας τύπου ffp2». Ο Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου, διευθυντής νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας κάνει λόγο για ποινικές ευθύνες. Το περιστατικό το έκανε γνωστό από τον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter. 

Tην ίδια στιγμή το Υπουργείο κάνει λόγο για fake news:Σχετικά με την καταγγελία δύο ιατρών του ΓΝΝΘ  Αθηνών «Η Σωτηρία» και της ΕΙΝΑΠ για την ακαταλληλότητα μασκών στο νοσοκομείο, πηγές του Υπουργείου Υγείας διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για μάσκες N95, κατάλληλες για ιατρική χρήση και εγκεκριμένες από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων-Εμπειρογνωμόνων. Όσον αφορά δε, στην ανάρτηση του γ.γ. της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτη Παπανικολαου στο twitter, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν οτι ο αριθμός που επισημαίνεται (στη συγκεκριμένη ανάρτηση) στην εξωτερική πλευρά του κουτιού, δεν είναι κωδικός προϊόντος. Ο κωδικός προϊόντος είναι 20202140114.Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, οδηγεί εύκολα στην κατάρριψη και των σημερινών fake news…

Ο δρ. Παναγιώτης Γ. Παπανικολάου είχε αναφέρει σε έντονο ύφος: «Στους γιατρούς της πτέρυγας COVID19 του Νοσοκομείου «Σωτηρία» (μια πτέρυγα που έχει ως τώρα διαχειριστεί συνολικά 44 χρήζοντα νοσηλείας επιβεβαιωμένα κρούσματα και που σήμερα νοσηλεύει 25 ασθενείς COVID19, εκ των οποίων 25 ασθενών οι 4 είναι γιατροί) άρχισαν από διημέρου να διανέμονται από την διοίκηση (μία- μία με το σταγονόμετρο όπως συνήθως…) μάσκες ως δήθεν «υψηλής αναπνευστικής προστασίας τύπου ffp2».

Οι γιατροί όμως μόλις τις φόρεσαν έκπληκτοι διαπίστωσαν πως εξακολουθούσαν να μπορούν να μυρίσουν το μπεταντίν. Άρχισαν λοιπόν να ερευνούν το θέμα (με δυσκολία γιατί αρχικά οι αρμόδιοι έκρυβαν τα κουτιά) και τελικά διαπίστωσαν το εξής εκπληκτικό :

 το μεν κουτί έχει απ’ έξω κωδικό που παραπέμπει σε μάσκες τύπου Ν95 – ffp2
όμως η κάθε μάσκα μέσα στο κουτί έχει άλλον κωδικό που παραπέμπει σε κοινές ΜΗ ΙΑΤΡΙΚΕΣ μάσκες εμπορίου που διαφημίζονται προς το γενικό καταναλωτικό κοινό ως «κατάλληλες για την ατμοσφαιρική ρύπανση» (δηλαδή για το  νέφος καυσαερίων του Πεκίνου).»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό