27.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Σχολείο – «εργοτάξιο» στην Κηφισιά: Κάνουν επισκευές… εν ώρα μαθήματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα αδιανόητο σκηνικό καταγράφηκε σε σχολείο της Κηφισιάς, καθώς στις σχολικές εγκαταστάσεις του 2ου Δημοτικού της περιοχής πραγματοποιούνταν εργασίες επισκευής κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Σκαλωσιές, σοβάδες και έργα στεγανοποιήσης και ανακαίνισης σχολικού κτηρίου την ώρα που εντός του χώρου βρίσκονται μαθητές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι γονείς καταγγέλλουν την επικινδυνότητα της ασφάλειας των παιδιών τους λόγω των εργασιών που γίνονται στον χώρο. Γονέας λίγο αφότου άφησε τα παιδιά του εντός στο σχολείο, κατέγραψε με το κινητό του, εργάτη στην ταράτσα του κτηρίου, ενώ στην άκρη της βρίσκεται φιάλη υγραερίου.

«Αντιλήφθηκα και μία φιάλη υγραερίου από εργασίες που γινόντουσαν. Είναι πολύ επικίνδυνο», δηλώνει.

Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, η κάμερα κατέγραψε υδραυλικές εργασίες, με τα παιδιά να βρίσκονται πολύ κοντά στον εργάτη και τα εκτεθειμένα εργαλεία, χωρίς να υπάρχει κάποια επίβλεψη. Την ίδια ώρα, άλλοι μαθητές πλησιάζουν στην πόρτα όπου χωρίζει το προαύλιο με τον χώρο εργασιών της στεγανοποίησης. Το λουκέτο είναι ξεκλείδωτο τα παιδιά να βρίσκονται πολύ κοντά στον εργάτη και τα εκτεθειμένα εργαλεία, χωρίς να υπάρχει κάποια επίβλεψη. Την ίδια ώρα, άλλοι μαθητές πλησιάζουν στην πόρτα όπου χωρίζει το προαύλιο με τον χώρο εργασιών της στεγανοποίησης. Το λουκέτο είναι ξεκλείδωτο, στις σκαλωσιές βρίσκονται εργάτες και ο κίνδυνος είναι ορατός.

«Δεν είναι σωστό να γίνονται εργασίες μέσα στο χώρο όπου οι μαθητές κάνουν μάθημα. Μπορούν να κάνουν απόγευμα, μπορούν Σαββατοκύριακο», λέει γονέας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό