28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σχεδιάζοντας τις βιώσιμες στρατηγικές του αύριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κλιματική αλλαγή, οι μεγάλες φυσικές καταστροφές και οι ακραίες συνθήκες που εμφανίζονται όλο και συχνότερα, οδηγούν στην επιβολή νέων στρατηγικών, για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης. Οι πόλεις, αλλά και οι αγροτικές περιοχές αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς καταστάσεις.

Σκοπός του συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΤτΕ και του ΤΕΕ, είναι να χαρτογραφήσει και να αναδείξει αυτές τις μεγάλες προκλήσεις, τους κινδύνους, τις ευκαιρίες και τα καίρια ζητήματα που τίθενται, υπό το πρίσμα της ελληνικής και παγκόσμιας εμπειρίας, αλλά και των νέων επιστημονικών δεδομένων.

Ανακοινώνοντας τη διοργάνωση του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος του ΤΜΕΔΕ, κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, σημείωσε: «Με αυτή τη νέα πρωτοβουλία, ανοίγουμε ένα βήμα προβληματισμού και διαλόγου, καθώς η κοινωνία βιώνει μια ιδιαίτερη συγκυρία, στην οποία δεν εμφανίζονται απλώς νέες ανάγκες, αλλά μεταβάλλεται η προσέγγιση, με την οποία πρέπει να αξιολογήσουμε τις απαιτήσεις του οικιστικού περιβάλλοντος. Στόχος του ΤΜΕΔΕ είναι να αναδείξει τις νέες προκλήσεις και να συγκεράσει τις απόψεις ειδικών, αναφορικά με το μέλλον των πόλεων και των χωρών, αλλά και τις στρατηγικές που πρέπει να ακολουθηθούν».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, θα συζητηθούν καίρια ζητήματα, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, το σχεδιασμό και τη χάραξη καινοτόμων στρατηγικών. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν παραδείγματα σημαντικών πρωτοβουλιών και βέλτιστων πρακτικών για την έγκαιρη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων ύψους 70 δισ. ευρώ από το RRF και το ΕΣΠΑ, καθώς και για την προσέλκυση επενδύσεων, σε ένα αξιόπιστο επιχειρηματικό τοπίο.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, ενώ θα τιμήσουν με την παρουσία τους: ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Αλέξης Πατέλης, ο Περιφερειάρχης N. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Αγγελούδης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιώργος Στασινός.

Στο Συνέδριο θα παρευρεθούν υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών τραπεζών, του κατασκευαστικού κλάδου, των τηλεπικοινωνιών και πολλοί εκπρόσωποι της αγοράς. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα τοποθετηθούν -μεταξύ άλλων- ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ και Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Βέττας, ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κ. Μάνος Μουστάκας, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΤΚΑ κ. Ντίνος Μπενρουμπή, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας- ΣΕΠΕ κα. Γιώτα Παπαρίδου, καθώς και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Attica Bank κα. Ελένη Βρεττού.

Τη δεύτερη ημέρα του Συνέδριου θα ανοίξει ο Καθηγητής & Επιστημονικός Διευθυντής στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 1 Panthéon Sorbonne και εμπνευστής της «πόλης των 15 λεπτών» κ. Carlos Moreno. Παράλληλα θα συμμετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές όπως: ο καθηγητής Amedeo Schiatarella, Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής (IAA), ηRegina Gonthier, Πρόεδρος της Διεθνούς ‘Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA), ο Karim Elgendy – μέλος του Βρετανικού think tank Chatham (London), ο Καθηγητής Peter Nijkamp, European Regional Sciences Academy, ο καθηγητής Salvatore Monni από το δίκτυο «Πόλεων των 15 λεπτών» στη Ρώμη, ο Nicholas Boys Smith, Founder & Director of CreateStreets, London, Σύμβουλος της Βρετανικής Κυβέρνησης, ο καθηγητής Antonio Riverso, πρώην αντιπρόεδρος UIA, νυν μέλος IAA καθώς και ο Mohammed Munyanya – μέλος της Επιτροπής Βιώσιμης Ανάπτυξης και πρώην Αντιπρόεδρος της UIA για την Κένυα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2103392321 & 2160041603.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό