22.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σχέδιο να αφαιρεθεί η νικοτίνη από τα τσιγάρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρά σε ένα σχέδιο να επιβάλει την αφαίρεση σχεδόν όλης της νικοτίνης στα τσιγάρα, μια πολιτική που θα ανατρέψει την αμερικανική βιομηχανία τσιγάρων των 95 δισ. δολαρίων και, λένε οι υγειονομικοί αξιωματούχοι, θα ωθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα.

Το σχέδιο, που είδε το φως της δημοσιότητας την Τρίτη ως μέρος της ατζέντας των ρυθμιστικών ενεργειών της διοίκησης, πιθανότατα δεν θα τεθεί σε ισχύ για αρκετά χρόνια. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σχεδιάζει να δημοσιεύσει έναν προτεινόμενο κανόνα τον Μάιο του 2023, αν και ο οργανισμός προειδοποίησε ότι αυτή η ημερομηνία μπορεί να αλλάξει. Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα προσκαλούσε δημόσια διαβούλευση πριν δημοσιεύσει έναν τελικό κανόνα. Οι καπνοβιομηχανίες θα μπορούσαν στη συνέχεια να κάνουν μήνυση, κάτι που θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω την εφαρμογή της πολιτικής.

«Η νικοτίνη είναι ισχυρά εθιστική», δήλωσε ο Επίτροπος της FDA Ρόμπερτ Κάλιφ σε δήλωση την Τρίτη. «Η μείωση των επιπέδων νικοτίνης σε ελάχιστα εθιστικά ή μη εθιστικά επίπεδα θα μείωνε την πιθανότητα οι μελλοντικές γενιές νέων ανθρώπων να εθιστούν στο τσιγάρο και να βοηθήσουν περισσότερους εθισμένους σήμερα καπνιστές να το κόψουν».

Η κίνηση θα ήταν το μεγαλύτερο βήμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τον περιορισμό του καπνίσματος μετά τη νομική διευθέτηση ορόσημο το 1998, όταν οι καπνοβιομηχανίες συμφώνησαν να πληρώσουν περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν τις πολιτείες να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψη.

Ως μέρος του διακανονισμού, οι εταιρείες συμφώνησαν επίσης σε διάφορους περιορισμούς μάρκετινγκ, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των δωρεάν δειγμάτων προϊόντων και της διαφήμισης σε διαφημιστικές πινακίδες.

Το ποσοστό καπνίσματος τσιγάρων μειώνεται στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες, αν και αυξήθηκε ελαφρά το 2020 όταν χτύπησε η πανδημία. Περίπου το 12,5% των ενηλίκων στις ΗΠΑ, ή 30,8 εκατομμύρια άνθρωποι, ήταν καπνιστές το 2020, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

: Wall Street Journal

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό