31.8 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Σχάρα μεταφοράς ποδηλάτων: Πότε είναι παράνομη;

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ποδήλατο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Είτε έχουμε παιδιά, είτε το έχουμε ως χόμπι, είτε γίναμε αθλητές του, η μεταφορά του (ή μεταφορά τους) γίνεται πρόβλημα.

Έχεις να «βολέψεις» τα πράγματα του Σαββατοκύριακου ή των διακοπών και έχεις και τα… ποδήλατα. Το πρόβλημα υπάρχει ακόμη και αν είσαι μόνος, ακόμη και αν έχεις SUV. Το χειμώνα δεν θέλεις να μετατρέψεις το χώρο αποσκευών σε… λασπωμένο μονοπάτι και το καλοκαίρι σε «παραλία» με άμμο και σκόνη.

Αν πάλι έχεις οικογένεια τότε μόνο ένα επαγγελματικό van θα σε σώσει και θα έχεις τους χώρους για τις αποσκευές, τους ανθρώπους και τα… ποδήλατα.

Μοναδική λύση η σχάρα ποδηλάτων που αν δεν ακολουθήσεις κάποιες συμβουλές, η χρήση της μπορεί να σου κοστίσει 80€ πρόστιμο.

Τα παιδιά

Όταν έχεις παιδιά, η σχάρα μεταφοράς ποδηλάτου (αυτή που τοποθετείς στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ή και αυτές τις οροφής ) είναι η λύση. Λίγο πριν τις διακοπές και ενώ έχεις φορτώσει κάτι σε κάθε πολύτιμο χιλιοστό του χώρου αποσκευών βάζεις πάνω της τα ποδήλατα και είσαι έτοιμος για το ταξίδι.

Εδώ έχεις δύο επιλογές, το νόμιμο τρόπο τοποθέτησης/φόρτωσης και αυτό της τύχης. Αν η τελευταία τελειώσει, σε κάποιο έλεγχο από την Αστυνομία πληρώνεις κλήση 80 ευρώ.

Τι χρειάζεται να κάνεις

Μία αλλαγή/προσθήκη στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, την οποία θα βρεις στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας. Στη νέα άδεια κυκλοφορίας θα αναφέρεται η σχάρα μεταφοράς.

Για να γίνει η αλλαγή της άδειας κυκλοφορίας απαιτείται επίσης η βεβαίωση από την επίσημη αντιπροσωπεία του εν λόγω εξαρτήματος ή του διανομέα αυτού.

Αν την εγκαταστήσεις μόνιμα στο αυτοκίνητο, η βεβαίωση, θα σε βοηθήσει να περάσεις και στο ΚΤΕΟ.

Τι άλλο πρέπει να προσέξεις για να είσαι νόμιμος

Σύμφωνα με τον ΚΟΚ, για να είναι νόμιμη η χρήση μιας σχάρας μεταφοράς ποδηλάτου σε ένα αυτοκίνητο

Δεν θα πρέπει να αυξάνει το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου πάνω από 30%.Δεν θα πρέπει να κρύβει τα πίσω φωτιστικά σώματα του αυτοκινήτου.Αν το κάνουν, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένες με δικά τους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό