25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

«Σφυριά» του Ολυμπιακού στη Γουέστ Χαμ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ύστερα από μια μεστή εμφάνιση, την καλύτερή του μέσα στο 2023, ο Ολυμπιακός σημείωσε και τη μεγαλύτερη νίκη του στη χρονιά επικρατώντας στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1 της κατόχου του Conference League, Γουέστ Χαμ.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κυριαρχική παρουσία στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού απέναντι στην ως χθες πρωτοπόρο του 1ου ομίλου στο Europa League, που έχει πια συγκάτοικο την Φράιμπουργκ, η οποία νίκησε με 3-1 την Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία.

Να σημειωθεί ότι αν η πειραϊκή ομάδα είχε κρατήσει τη νίκη απέναντι στους Σέρβους και δεν ισοφαριζόταν, ενώ είχε προηγηθεί 2-0, απόψε θα υπήρχε τριπλή ισοβαθμία στην πρώτη θέση του γκρουπ.

⚪️ pic.twitter.com/fsNcpSxkBI

— Olympiacos FC (@olympiacosfc) October 26, 2023

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο επιτεύχθηκε, οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο «σακούλι» και με την ισοπαλία στη Σερβία έγιναν τέσσερις σύνολο και ουσιαστικά διασφαλίζουν στην ελληνική ομάδα την τρίτη θέση, χωρίς ωστόσο η διαφορά των δύο βαθμών από Φράιμπουργκ και Γουέστ Χαμ να είναι απαγορευτική, αλλά θα χρειαστεί μια νίκη στη Γερμανία ή στο Λονδίνο.

Η πίεση του Ολυμπιακού στην κυκλοφορία και στο «χτίσιμο» του παιχνιδιού των Άγγλων από την άμυνα κρατούσε ακίνδυνη τη Γουέστ Χαμ, η οποία πιέστηκε πολύ στο πρώτο ημίχρονο και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 33΄ από ένα καταπληκτικό γκολ του Φορτούνη, με «ξερό» σουτ εκτός περιοχής.

⚪️ Ο αρχηγός μας, Κώστας Φορτούνης έχει ένα μήνυμα για εσάς! pic.twitter.com/TdbSp7c2TS

— Olympiacos FC (@olympiacosfc) October 26, 2023

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45΄+1) έγινε και το 2-0 από τα… φίλια πυρά του Ογκμπόνα, που βρήκε την μπάλα στη σέντρα του Ροντινέι και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, με το γκολ να πιστώνεται στον Βραζιλιάνο αμυντικό του Ολυμπιακού.

Οι γηπεδούχοι ήταν κι άλλες μεγάλες ευκαιρίες στην επανάληψη, αλλά ήταν τα «Σφυριά» που έφτασαν στο γκολ με ένα καταπληκτικό σουτ του Πακετά στο 87΄, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε κακή απόκρουση του Κίνι και με απίθανο βολέ στην κίνηση μείωσε στο τελικό 2-1.

⚪️ pic.twitter.com/4Ld1VNn7pG

— Olympiacos FC (@olympiacosfc) October 26, 2023



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό