21 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Σφοδρή αντίδραση της Liberty Media και της F1 στις δηλώσεις του προέδρου της FIA

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Formula 1 και η Liberty Media αντέδρασαν με έντονο τρόπο στο tweet του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, ο οποίος σχολίασε την προσφορά 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας στη Liberty Media, προκειμένου να αναλάβει τα δικαιώματα της F1.
Κατά τη γνώμη της F1 και της Liberty Media, ο Ben Sulayem, “ξεπέρασε τα όρια της εντολής του, παρεμβαίνοντας στα δικαιώματά τους με απαράδεκτο τρόπο”.
Αυτό συνέβη επειδή ο πρόεδρος της FIA εξέφρασε την ανησυχία για την προσφορά των 20 δισ. δολαρίων, λέγοντας πως ορισμένες αξιολογήσεις “υπερβολικά διογκωμένες” σε σύγκριση με την πραγματική αξία τους, θα κινδύνευαν να δημιουργήσουν φαινόμενο ντόμινο με γενικευμένη αύξηση του κόστους για όλους τους πρωταγωνιστές, καταλήγοντας πως αναπόφευκτα το κόστος να βαρύνει τους οπαδούς.

Οι νομικοί υπεύθυνοι της Formula 1 και της Liberty Media, Sacha Woodward Hill και Renee Wilm, έστειλαν επιστολή στη FIA και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στην οποία υπογραμμίζουν ότι η Formula 1 έχει “το αποκλειστικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τα εμπορικά δικαιώματά της στο πρωτάθλημα”.
Επίσης, επισημαίνουν ότι η FIA “δεσμεύτηκε να μην κάνει τίποτα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ιδιοκτησία, τη διαχείριση ή/και την εκμετάλλευση τέτοιων δικαιωμάτων”. Τέλος, αναφέρουν ότι “στο βαθμό που ορισμένα σχόλια βλάπτουν την αξία της Liberty Media Corporation, η FIA θα μπορούσε να θεωρηθεί υπεύθυνη”.
Η επιστολή της Liberty Media και της F1 αναφέρει:
Η Formula 1 έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τα εμπορικά δικαιώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 της FIA βάσει συμφωνίας 100 ετών.
Περαιτέρω, η FIA έχει δεσμευτεί κατηγορηματικά ότι δεν θα κάνει τίποτα για να βλάψει την ιδιοκτησία, τη διαχείριση και/ή την εκμετάλλευση αυτών των δικαιωμάτων. Θεωρούμε ότι τα σχόλια, που έγιναν από τον επίσημο λογαριασμό του προέδρου της FIA στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρεμβαίνουν σε αυτά τα δικαιώματα με απαράδεκτο τρόπο.
Το ότι οποιοσδήποτε δυνητικός αγοραστής της επιχείρησης της Formula 1 απαιτείται να συμβουλευτεί τη FIA είναι λάθος. Αυτά τα σχόλια ξεπερνούν τα όρια των αρμοδιοτήτων της FIA. Οποιοδήποτε άτομο ή οργανισμός σχολιάζει την αξία μιας εισηγμένης οντότητας ή των θυγατρικών της, ιδιαίτερα ισχυριζόμενος ή υπονοώντας ότι κατέχει εμπιστευτικές γνώσεις ενώ το κάνει, κινδυνεύει να προκαλέσει σημαντική ζημία στους μετόχους και τους επενδυτές αυτής της οντότητας, για να μην αναφέρουμε πιθανή έκθεση σε σοβαρές ρυθμιστικές συνέπειες . Στο βαθμό που αυτά τα σχόλια βλάπτουν την αξία της Liberty Media Corporation, η FIA μπορεί να ευθύνεται ως αποτέλεσμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό