22.4 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Το πρωί της Κυριακής η ψηφοφορία για τη μομφή κατά Κασσελάκη – Πώς θα γίνει η διαδικασία

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μυστική ψηφοφορία θα κριθεί η τύχη της πρόταση μομφής εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν οι «87» και στήριξε ο κ. Πολάκης – ψηφοφορία που όμως λόγω του περασμένου της ώρας αποφασίστηκε να διεξαχθεί αύριο το πρωί από τις 10:00 έως τις 13:00 μετά το μεσημέρι. 

Από τους 212 παρόντες στην Κεντρική Επιτροπή, 122 ψήφισαν υπέρ της κάλπης, 86 ψήφισαν υπέρ της φανερής ψηφοφορίας όπως ήθελε η πλευρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπήρξαν και 4 «λευκά». 

Όπως είχε γράψει το flash.gr πριν από την ψηφοφορία για την πρόταση μομφής θα προηγούνταν εκείνη επί του διαδικαστικού που θεωρούνταν κομβική και για τις δυο πλευρές ενώ και σε επίπεδο σημειολογικό επισημαίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχασε μία ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή η οποία ωστόσο δεν βρισκόταν σε απαρτία με τα, συνολικά, 295 μέλη του οργάνου. 

Ο κ. Κασσελάκης ήθελε όλη η διαδικασία να είναι φανερή ενώ τόσο η πλευρά των «87» όσο και εκείνη του κ. Πολάκη ζητούσε μυστική διαδικασία και κάλπη εκτιμώντας ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο θα απελευθερωθούν περισσότερα μέλη ώστε να ψηφίσουν τη μομφή κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αρχικά η ψηφοφορία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20:00 ωστόσο πήρε αρκετές αναβολές καθώς υπήρχαν ομιλητές που δεν είχαν πάρει το λόγο με αποτέλεσμα όλη διαδικασία να καθυστερήσει για τουλάχιστον τρεις ώρες.  

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης είχε απορρίψει το αίτημα για κάλπες καλώντας τους αμφισβητίες του να καταθέσουν πρόταση μομφής. Ο Παύλος Πολάκης ο οποίος συντάχθηκε με την πρόταση των «87» δήλωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος και στην ομιλία του είπε ευθέως πως «ο Στέφανος Κασσελάκης δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ». 

Δείτε τον Στέφανο Κασσελάκη να αποχωρεί από την Κεντρική Επιτροπή 

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

Eurokinissi

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό