12 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Τα τελικά αποτελέσματα στη μάχη του σταυρού

Ειδήσεις Ελλάδα

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη [email protected]

 «Μηνύματα» με πολλούς αποδέκτες έστειλαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφιζαν για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής. Τα αποτελέσματα δείχνουν σαφή επικράτηση της γενιάς των 40άρηδων, αδιαμφισβήτητη κυριαρχία των προεδρικών, αλλά και ισχυρή παρουσία των γυναικών.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Αττική πρώτη το νήμα έκοψε η Έφη Αχτσιόγλου, συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων. «Άρωμα» γυναίκας είχε και η δεύτερη θέση, που κατέλαβε η Ρένα Δούρου, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Διονύσης Τεμπονέρας. Είναι απο τα νέα πρόσωπα του κόμματος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αουτσάιντερ, ωστόσο είναι ενδεικτικό του μηνύματος ανανέωσης που στέλνουν τα μέλη του κόμματος.

Στην πρώτη δεκάδα όσων εκλέγονται στην Αττική είναι αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία των προεδρικών, καθώς δεν υπάρχει κανένα μέλος της Ομπρέλας. Συγκεκριμένα, στη νέα Κεντρική Επιτροπή θα είναι οι Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νάσος Ηλιόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Απο τα στοιχεία αυτά είναι εμφανές πως το κόμμα «περνά» σε μεγάλο βαθμό στη γενιά των 40άρηδων, ενώ ικανοποίηση υπάρχει στους πασοκογενείς για την καλή πορεία των στελεχών τους. Άλλωστε, φαίνεται πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έστειλαν μήνυμα ανοίγματος στην κεντροαριστερά και αυτή θα είναι η κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Στη δεύτερη δεκάδα των υποψηφίων που εκλέγονται είναι τρία απο τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της Ομπρέλας, που αξίζει να σημειωθεί πως στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή βρισκόντουσαν στις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα, 15ος στην Αττική εκλέγεται ο Νίκος Φίλης και ακολουθούν ο Νίκος Βούτσης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η «υποχώρηση» αυτή στην κατάταξη – σε σχέση με την προηγούμενη ψηφοφορία για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής –  είναι κάτι που συζητείται στα κομματικά «πηγαδάκια».

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, στην πρώτη 20άδα εκλέγονται επίσης οι Γιώργος Τσίπρας, Θεανώ Φωτίου (που είναι το στέλεχος από την Ομπρέλα που ξεχώρισε), Γιάννης Μουζάλας, Τρύφων Αλεξιάδης, Γιάννης Δραγασάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Ζανέτ Τσίπρα.

Στην τρίτη δεκάδα ακολουθούν με σειρά εκλογής οι: Στέφανος Τζουμάκας, Παναγιώτης Ρήγας, Πάνος Σκουρλέτης (ένα από τα πιο γνωστά στελέχη της Ομπρέλας), Ανδρέας Νεφελούδης, Θοδωρής Δρίτσας (επίσης από την Ομπρέλα), Γιώργος Κατρούγκαλος,  Δημήτρης Βίτσας, Κώστας Αρβανίτης, Ράνια Σβίγγου και Μενέλαος Γκίβαλος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό