18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Στην πόρτα της εξόδου ο Παύλος Πολάκης μετά την ανάρτηση

Ειδήσεις Ελλάδα

Αντιμέτωπος με αποπομπή από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πειθαρχικές ποινές βρίσκεται ο Παύλος  Πολάκης ως αποτέλεσμα της αποκρουστικής ανάρτησής του με προγραφές δημοσιογράφων και δικαστικών η οποία οδήγησε την Κουμουνδούρου να τον αδειάσει με δύο σκληρές ανακοινώσεις.

Ο βουλευτής Χανίων λειτούργησε ουσιαστικά ως «βομβιστής-αυτοκτονίας» με την απαράδεκτη ανάρτησή του η οποία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων και εξελήφθη από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ευθεία αμφισβήτηση της πολιτικής γραμμής που έχει χαράξει ο Πρόεδρος του Κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Άλλωστε δεν πέρασε κάτω από τα ραντάρ της Κουμουνδούρου το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης χρησιμοποίησε άκρως απαξιωτικό χαρακτηρισμό για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα («Πρώτο Φλέμα»), μόλις μια ημέρα μετά την φιλοξενία συνέντευξης του κ. Τσίπρα σε αυτήν.

ΕΣΗΕΑ: Αδιανόητη η συμπεριφορά Πολάκη

Σημειώνεται ότι ο μηχανισμός για τη διαγραφή του από τα ψηφοδέλτια κινητοποιήθηκε άμεσα, ελάχιστες ώρες μετά την ανάρτηση, ενώ η πειθαρχική ποινή που θα του επιβληθεί αναμένεται να αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες από τα αρμόδια όργανα. Παράλληλα, με απόφαση του κ. Τσίπρα ο κ. Πολάκης καθαιρέθηκε την ίδια ημέρα από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας με αντικαταστάτη του τον μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιάννη Ραγκούση.

Όπως ανακοινώθηκε από την Κουμουνδούρου, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει τη παραπομπή Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας «αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος».

Οι διατυπώσεις της ανακοίνωσης δεν αφήνουν, πάντως, και πολλά περιθώρια αμφιβολίας για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενδεικτικό είναι ότι η Κουμουνδούρου κατέστησε σαφές, φωτογραφίζοντας τον κ. Πολάκη ότι «η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα».

Σε ακόμη πιο οξύ τόνο ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στον κ. Πολάκη ότι με την συμπεριφορά του ωφελεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας ότι η πλάστιγγα έχει γείρει πλέον αποφασιστικά εις βάρος του βουλευτή Χανίων. Από την πλευρά του πάντως ο βουλευτής Χανίων δεν έδειξε χθες διάθεση ανασκευής και δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να δείξει ότι έχει «δίκιο» στην Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το κλίμα κατά του κ. Πολάκη ήταν βαρύ από την προηγούμενη εβδομάδα όταν είχε απειλήσει ότι θα αποχωρούσε από το ψηφοδέλτιο των Χανίων εάν δεν έμπαινε στη λίστα και ο συντοπίτης του Μιχάλης Χαιρετάκης. Απέναντι σε αυτή την κίνηση που εξελήφθη ως «πολιτικός εκβιασμός» ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απαντήσει με αυστηρότητα δείχνοντας ουσιαστικά την πόρτα της εξόδου στον κ. Πολάκη καθώς επισήμανε ότι οι υποψηφιότητες είναι εθελοντικές και ότι όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις έχει δικαίωμα να αποχωρήσει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό