25.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Σκληρή μάχη συσχετισμών στην Κ.Ε. για τη μομφή – Μαρτύριο της σταγόνας με την έναρξη της ψηφοφορίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυο ψηφοφορίες θα γίνουν απόψε επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη οι «87» και την οποία στήριξε ο Παύλος Πολάκης. 

Η διαδικασία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20:00 ωστόσο στη συνέχεια πήρε αναβολή για τις 20:30 και μετά για τις 21:30 καθώς οι ζυμώσεις είναι έντονες για την αριθμητική της Κεντρικής Επιτροπής και τους συσχετισμούς που εν τέλει θα επικρατήσουν. Ωστόσο μέχρι τις 22:00 η ψηφοφορία δεν είχε ξεκινήσει καθώς υπήρχαν αρκετοί ομιλητές δεν είχαν ανέβει στο βήμα. 

Το πρώτο και μείζον θέμα αφορά στο διαδικαστικό όπου η πλευρά Κασσελάκη θέλει μία ανοιχτή ψηφοφορία ενώ το μπλοκ των «87» και ο Παύλος Πολάκης ζητούν η διαδικασία να είναι μυστική και να γίνει με κάλπη καθώς έτσι θεωρούν πως πολλά μέλη του οργάνου θα είναι απελευθερωμένα να ψηφίσουν υπέρ της μομφής. 

Αυτή τη στιγμή η Κεντρική Επιτροπή αριθμεί 295 μέλη και για να περάσει η πρόταση μομφής πρέπει να συγκεντρώσει 148 θετικές ψήφους. 

Να μη γίνουν εκλογές αλλά και να μην αλλάξει το όνομα του κόμματος πρότεινε ο Νίκος Παππάς.

Πολάκης: «Καλό παιδί ο Στέφανος αλλά δεν κάνει για πρόεδρος»

Τιμή μου και καμάρι μου ο πολακισμός» είπε ο βουλευτής Χανίων ολοκληρώνοντας την ημίωρη ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου ο Στέφανος Κασσελάκης δέχθηκε τη μομφή 100 μελών του οργάνου τα οποία τον καλούν να προσφύγει σε εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού.  

Ο Παύλος Πολάκης ο οποίος συντάχθηκε με την πρόταση – δεν κατέθεσε ξεχωριστή πρόταση μομφής – γνωστοποίησε την πρόταση του να είναι υποψήφιος μέσα από μία ομιλία με την οποία επανέφερε τις γνωστές του προτάσεις για το δημόσιο, τις επενδύσεις και τη δικαιοσύνη. 

Ο βουλευτής Χανίων αφιέρωσε πάντως αρκετά σημεία της ομιλίας του στον Στέφανο Κασσελάκη για τον οποίο κατέληξε πως «είναι καλό και φιλότιμο παιδί αλλά δυστυχώς δεν κάνει για πρόεδρος του κόμματος».

Όπως είπε ο κ. Πολάκης έπεσε έξω στην εκτίμηση που έκανε για τις πολιτικές ικανότητες του Στέφανου Κασσελάκη τον οποίο όμως κατηγόρησε πως αναζητά την υπερπροβολή «κάνοντας πολύ θόρυβο και σκεπάζοντας έτσι τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».«Ο κόσμος έχει μάτια αλλά όχι αφτιά για τον Στέφανο» είπε χαρακτηριστικά. 

Απαντώντας στις αιχμές του κ. Κασσελάκη όταν μίλησε για το «ανδρικό» Lifestyle που παράγει ο βουλευτής του με τις αναρτήσεις του στα Social Media, o βουλευτής Χανίων είπε πως δεν είναι ομοφοβικός αλλά επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή του με το νόμο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και πολύ περισσότερο για την τεκνοθεσία. 

«Εγώ τη Δώρα δεν την ανέβασα στην εξέδρα προεκλογικής μου ομιλίας» είπε ο κ. Πολάκης προφανώς «καρφώνοντας» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις προεκλογικές εμφανίσεις που έκανε μαζί με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ. 

Δεν έκρυψε επίσης την πικρία του για το γεγονός ότι διεγράφη από το κόμμα λόγω της υπόθεσης Λινού και το έμαθε από το Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αφού κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του. 

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του είχε προκαλέσει με ιδιαίτερα έντονο ύφος όσους τον αμφισβητούν να καταθέσουν πρόταση μομφής δείχνοντας τους όμως το Συνέδριο του κόμματος τονίζοντας πως όλα θα γίνουν με βάση τις προβλέψεις του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό