25.3 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Πόλεμο στο Συνέδριο με ή χωρίς διαγραφή ετοιμάζει ο Κασσελάκης – Ολοταχώς για διάσπαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τελευταίες πράξεις πριν τη διάσπαση παίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ με διαρροές, εξώδικα και απειλές για διαγραφές. Η χθεσινή μέρα τα είχε όλα, με τις βόμβες να πέφτουν η μια μετά την άλλη στην Κουμουνδούρου μέχρι τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των υποψηφίων αργά το βράδυ.  

Αιφνιδίασε τον Κασσελάκη η «βόμβα» της διαγραφής από Γεροβασίλη

Η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το ερχόμενο Σάββατο επισπεύδει τις διαδικασίες καθώς το όργανο θα κληθεί να απαντήσει στο εξώδικο που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης  για τη διαρροή στοιχείων από το πόθεν έσχες του, με την διαγραφή να είναι πάνω στο τραπέζι.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε στην Πολιτική Γραμματεία πως η απάντηση στο εξώδικο πρέπει να είναι διαγραφή, με αρκετά από τα στελέχη των «87» να συμφωνούν πως πλέον δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν ήταν κάτι που δεν περίμεναν στο στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη.

Αιφνιδιάστηκαν στο στρατόπεδο Κασσελάκη από τη «βόμβα» της κ. Γεροβασίλη για διαγραφή / Eurokinissi

«Ήταν ξεκάθαρο πως είχαν πάρει την απόφαση να μην φτάσει στην κάλπη» έλεγαν στενοί του συνεργάτες προσθέτοντας πως γι’ αυτό θα έκαναν οτιδήποτε. Μάλιστα επικαλούνταν πρόσφατες δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, πως «θα κάνει τα πάντα για να μην έχει ο Στέφανος Κασσελάκης δεύτερη ευκαιρία στη χώρα». Όλα αυτά σημείωναν, έδειχναν πως ήταν προειλημμένη απόφαση να χρησιμοποιήσουν θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους για να τον αποκλείσουν από τη διαδικασία.

Ωστόσο έλεγαν οι συνεργάτες του πρώην Προέδρου ότι ξεπέρασαν κάθε όριο με τη διαρροή του πόθεν έσχες πριν αναρτηθεί στο διαδίκτυο σε εφημερίδα, κάτι πρωτοφανές για τα πολιτικά χρονικά.

«Έχει σημασία όταν διαβάζεις σχόλια όπως «γκρίζες ζώνες» σε μια εφημερίδα να είναι δημοσιοποιημένο το πόθεν έσχες για να μπορεί ο καθένας να δει την αλήθεια» σημείωναν ενώ σε σχέση με τις απειλές για προσφυγή στη δικαιοσύνη τόνιζαν πως «για τον ίδιο είναι κορυφαίο θέμα, δεν στέλνει εισαγγελέα όπως έλεγαν αλλά υπερασπίζεται τα δικαιώματα του».

Από κει και πέρα θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει τελικά στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα δώσει σήμερα κανονικά το παρών σε συγκέντρωση υποστηρικτών του σε καφέ της Νέας Σμύρνης ενώ αύριο θα μιλήσει για πρώτη φορά στο Ενώπιος Ενωπίω και στον Νίκο Χατζηνικολάου, για όσα έγιναν από την έκπτωση του από την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις που δεν αποκλείουν ακόμη και το μπλοκάρισμα της υποψηφιότητας του μέσω της διαγραφής του από το κόμμα.

Και δεν σταματά εκεί. Την Παρασκευή θα ξεκινήσει την εκστρατεία του με περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα και ανάλογα τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής θα καθορίσει τις κινήσεις του.

Ως «φωνή λογικής» επιχειρεί να εμφανιστεί ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται πλέον ως η μοναδική «φωνή λογικής» στον ΣΥΡΙΖΑ / Eurokinissi

Ο κ. Κασσελάκης θα περιμένει να δει τι θα γίνει στις ψηφοφορίες καθώς ο Παύλος Πολάκης  έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά της διαγραφής του πρώην Προέδρου.

Μάλιστα κάλεσε ανοιχτά όλους τους συνυποψηφίους του να συναντηθούν και να συμφωνήσουν στους όρους ενός έντιμου και καθαρού αγώνα που θα δυναμώνει και δεν θα εξαϋλώνει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων και να σταματήσει το θέατρο σκιών όπου πρωταγωνιστούν δήθεν θύτες και δήθεν θύματα. Δε μας αξίζει ούτε η κακομοιριά και τα εξώδικα, ούτε η μικροπολιτική ούτε τα σχέδια που εξυφαίνονται σε νύχτα σε υπόγεια!» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε:

«Καλώ να αποσυρθούν ΑΜΕΣΑ τα εξώδικα και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ όλη η παραφιλολογία περί διαγραφής υποψηφίου προέδρου!! Δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπειά μου και δεν με αφορά οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, πέρα από μια ανοιχτή, μαζική, δημοκρατική διαδικασία. Να νικήσει αυτός που θα επιλέξει ο λαός της δημοκρατικής παράταξης!».

Θετικός σε συνάντηση δήλωσε ήδη ο Νικόλας Φαραντούρης σημειώνοντας πως επιθυμεί πολιτική αντιπαράθεση με όλους, ενώ μένει να φανεί αν θα βρει ανταπόκριση η πρόσκληση του κρητικού βουλευτή και στους υπόλοιπους.

Ολοκληρωτικός πόλεμος στο Συνέδριο με ή χωρίς διαγραφή

Πάντως όπως φαίνεται τα πράγματα δεν θα τελειώσουν στην Κεντρική Επιτροπή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης δεν σκοπεύει να παραδώσει τα όπλα. «Ακόμη και αν αποφασίσουν την παραπομπή του για διαγραφή στην Επιτροπή Δεοντολογίας και αυτή εγκριθεί, υπάρχει το Συνέδριο που μπορεί να ακυρώσει τα πάντα» έλεγαν χαρακτηριστικά στενοί του συνεργάτες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό