16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κομβικός ρόλος Βασιλειάδη στη νέα εποχή – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόσωπο-κλειδί στη νέα εποχή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ο Γιώργος Βασιλειάδης που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Τσίπρα και τον στενό του συνεργάτη και διευθυντή τού γραφείου του Μιχάλη Καλογήρου (πρώην υπουργό Δικαιοσύνης).

Μια ΝΟΤΑΜ στις φουρτούνες στο Αιγαίο

Η πρόβλεψη για κάλπες τον Σεπτέμβριο και το γκάζι για τα ψηφοδέλτια

Στόχος άμεσος του κ. Τσίπρα είναι το δίδυμο Σβίγκου – Βασιλειάδη να ξεκινήσει την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, καθώς εκτιμά ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Το στοίχημα για τον ίδιο είναι πως θα ενταχθούν στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ τα 110.000 νέα μέλη που ήρθαν στις εσωκομματικές κάλπες. «Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη, όσο και αν προσπαθεί να πείσει πως θα εξαντλήσει τη θητεία του, είναι να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο, ακόμα και νωρίς τον Σεπτέμβρη, για να προλάβει την απόλυτη κατάρρευση από την ακρίβεια» είναι η εκτίμηση του κ. Τσίπρα. Με δεδομένη αυτή την εκτίμηση, θέλει να συγκροτηθούν ισχυρά και ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια. Μάλιστα, έχει ζητήσει να ανακοινωθεί ο βασικός κορμός αυτών των ψηφοδελτίων έως τα τέλη Ιουλίου.

Στην Πολιτική Γραμματεία (το πρώην Πολιτικό Συμβούλιο) των 41 μελών, από την οποία θα απουσιάζει ο Στέφανος Τζουμάκας που, αν και προτάθηκε από τον κ. Τσίπρα, δεν στηρίχθηκε από τους «προεδρικούς» και δεν εξελέγη, εξέλιξη που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε πολλούς, θα συμμετέχουν τα εξής πρόσωπα, εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος, την κυρία Σβίγκου και τον κ. Βασιλειάδη: Σία Αναγνωστοπούλου, Παναγιώτα Αράπη-Μπελώνη, Εφη Αχτσιόγλου, Ολγα Γεροβασίλη (πρώτη με 124 ψήφους στους 300), Ρένα Δούρου, Μάγκυ Δούση, Κώστας Ζαχαριάδης, Νάσος Ηλιόπουλος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος (3ος), Αννέτα Καββαδία, Εφη Καλαμαρά, Ζωή Καρκούλια, Κατερίνα Κνήτου, Δανάη Κολτίδα, Μαρία Κουβέλη, Πάνος Λάμπρου, Χάρις Ματσούκα, Νίκος Μπίστης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ανδρέας Ξανθός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (2η), Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Πάνος Σκουρλέτης, Χρήστος Σπίρτζης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Θεοδώρα Τζάκρη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Θεανώ Φωτίου και Αλέξης Χαρίτσης.

Η μοναδικότητα της Μαρώνειας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό