23.3 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Παππάς αντί Κασσελάκη στη ΔΕΘ μετά τη μομφή – Πολάκης: Να τελειώνουμε σε ενάμιση μήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος την Τετάρτη (4/9) είχε δηλώσει πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι στη ΔΕΘ εάν δεν εκπέσει, θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την προσεχή εβδομάδα μετά από την υπερψήφιση της πρότασης μομφής προς το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη. 

Eurokinissi

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί πλέον αναβρασμός για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν αλλά και για το χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκλογή νέου προέδρου. Όπως αποφασίστηκε, η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει σε δυο εβδομάδες προκειμένου να αποφασιστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα των νέων εκλογών. 

Eurokinissi

Ενδεικτικός ο διάλογος ανάμεσα σε στελέχη του κόμματος αφού ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αποχωρήσει από την Κεντρική Επιτροπή: 

Νίκος Σκορίνης: Να πάμε σε έκτακτο συνέδριο με όλες τις αρμοδιότητες

Ράνια Σβίγκου: Κεντρική Επιτροπή σε δυο εβδομάδες…

Παύλος Πολακης: Σε ενάμιση μήνα πρέπει να έχουν γίνει οι εκλογές. Να πάει ο Παππάς στη ΔΕΘ.

Θανάσης Θεοχαροπουλος: Το Συνέδριο να επικυρώσει υποψηφιότητες.

Σωκράτης Φάμελλος: Πρέπει να υπάρχει πρόταση διεξόδου και πριν τις εκλογές να υπάρχει προγραμματικό πλαίσιο. Το Συνέδριο να γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου ή 4 Οκτωβρίου.

Πάνος Ρήγας: Έκτακτο Συνέδριο για να μην ξανακάνουμε το ίδιο λάθος με πέρσι.

Παύλος Πολάκης: Σοβαρά τώρα;

Νίκος Παππάς:  Να επιδείξουμε όλοι ψυχραιμία. το καταστατικό είναι το δικό μας σύνταγμα είναι σφικτές οι διαδικασίες. Να σκεφτόμαστε και το αύριο όσοι μιλάμε από το βήμα της ΚΕ.

Κασσελάκης: «Λυτρώθηκα…» 

Νωρίτερα και πριν αποχωρήσει από την Κεντρική Επιτροπή ο Στέφανος Κασσελάκης ανέβηκε στο βήμα και φορτισμένος άφησε αιχμές τόσο για τους «87» όσο και για τον Παύλο Πολάκη. 

«Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία του τόπου η κομματική γραφειοκρατία να μην αποδέχεται από την πρώτη μέρα την ψήφο των μελών του κόμματος. Όσα πέρασα ένα χρόνο τώρα, τα ξέρετε όλα. Φτάσαμε στο σημείο η γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα του κόμματος να επιστρατεύουν πρακτικές ξένες στην αριστερά, να εξευτελίζουν τα αξιότιμα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής φορώντας τους κουκούλα»

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε «λυτρωμένος» από την εξέλιξη καθώς όπως είπε: «Είδαν όλοι οι πολίτες τη μομφή που ζω από τη πρώτη μέρα που εκλέχθηκα πρόεδρος.»

Η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη μετά από την ανακοίνωση του αποτελέσματος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό